Preview 3. kola Primera División

La Liga (© marca.es)

Ještě před reprezentační přestávkou bude odehráno třetí kolo La Ligy.

Už v pátek vyzve Sevilla Celtu Vigo a Athletic ve žhavém derby Real Sociedad.

V sobotu se Osasuna bude snažit o prodloužení domácí neporazitelnosti, i když hostí mistrovskou Barcelonu. Levante si to rozdá s Valladolidem, Getafe s Alavésem a Betis s Leganésem.

Na neděli připadly zápasy Valencia - Mallorca, Espanyol - Granada, Atlético - Eibar a Villarreal - Real Madrid.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek v 19:00.

 
30.08.19 20:00 Sevilla -:- Celta de Vigo

Výrazně zrekonstruovaná Sevilla se poprvé představí před domácím publikem, a to v rámci střetnutí třetího ligového kola proti Celtě Vigo.

Nový projekt Andalusanů zatím boduje, po dvou kolech je bez ztráty na prvním místě tabulky. Trenér Julen Lopetegui si tak zopakoval loňský vstup do sezóny s Realem Madrid, avšak věří, že tentokrát budou pozitivní i další měsíce. Celta zareagovala na prohru s Realem Madrid cennou výhrou nad Valencií, nyní ji čeká první duel mimo Balaídos.

Půjde do něj bez Piona Sista, jehož Fran Escribá při skládání nominace opět pominul. Hugo Mallo a Santi Mina překonali zdravotní potíže a jsou připraveni. Na straně hostů nebude chybět Nolito, o kterého v uplynulých týdnech usilovala právě Celta Vigo.

30.08.19 22:00 Athletic Club -:- Real Sociedad

Pořádně rušný večer se v pátek očekává na San Mamés, kam zamíří fanoušci na žhavé baskické derby mezi Athleticem a Realem Sociedad. Jeden ze šlágrů třetího kola Primery začíná ve 22 hodin.

Útočník Athleticu Williams soupeře popíchl prohlášením, že "možná Athleticu závidí, že spoléhá na vlastní hráče". Černý panter nebude chybět v základní sestavě s nadějí, že zaznamená první gól letošní sezóny. De Marcos absentuje kvůli zraněnému kotníku.

Ofenzivu Realu Sociedad potáhne Oyarzabal, jehož zastihl srpen ve velmi dobré formě. Zbytek základní sestavy se nebude příliš lišit od té, která před týdnem dobyla stadion Mallorcy.

31.08.19 17:00 Osasuna -:- FC Barcelona

Brány stadionu El Sadar se v sobotním podvečeru otevřou, aby nabídly devadesátiminutové představení mezi loňským mistrem Segundy a Primery, tedy Osasuny a Barcelony.

Rojillos nepoznali v domácím prostředí přemožitele už 26krát v řadě, nyní je ale čeká nejtěžší možný test. Barcelona zareagovala na prohru z hřiště Athleticu rázně - Betis smetla 5-2.

Katalánci ale stále mají početné absence důležitých hráčů. Nad všemi ční ta Lionela Messiho, kromě Argentince ale zápas zmeškají také Junior, Suárez, Dembélé a náhradní brankář Neto. Unai, Kike a I. Pérez neobléknou dres Osasuny.

31.08.19 19:00 Getafe -:- Deportivo Alavés

Alavés se představí na Coliseu, stadionu, na který nemá dobré výsledky. Poslední dva ligové zápasy zde totiž Baskové prohráli rozdílem třídy - 0-4 a 1-4.

Getafe však není v úvodu soutěžního ročníku přesvědčivé, čehož chce hostující celek využít. Ximo Navarro a Burgui jsou jediné vynucené ztráty, které musí kouč Alavésu Garitano řešit.

Amath, Oliveira a Antunes nemohou nastoupit za Getafe, v jehož nominaci je po odpykání karetního trestu za vyloučení v prvním kole Jorge Molina. Otazník visí nad Maksimovićem, jehož zdravotní stav není stoprocentní.

31.08.19 19:00 Levante -:- Real Valladolid

Levante i Valladolid začaly sezónu poměrně úspěšně, před reprezentační přestávkou nad nemusejí být pod tlakem. To však neznamená, že netouží po bodech.

Domácí by rádi navázali na výhru nad Villarrealem, které dosáhli díky pokutovým kopům. Valladolid po nečekaném triumfu na Villamarínu zaskočil i Real Madrid, když na Bernabéu urval bod za plichtu 1-1.

Levante žádné podstatné změny nechystá, pouze Miramón zastoupí zraněného Cokeho. Valladolid přišel o Moyanu, na jehož místo si dělá zálusk Porro.

31.08.19 21:00 Real Betis -:- Leganés

Poslední zápas sobotního programu třetího pokračování ligové sezóny se odehraje v Seville, kde Betis hostí Leganés.

Betis po nečekané prohře s Valladolidem utrpěl debakl na Camp Nou a patří mu poslední místo tabulky. Fanoušci doufají, že alespoň poslední mač před reprezentační pauzou je potěší. Také Leganés je prozatím bez bodu, prohrál s Atléticem a Osasunou, aniž by vstřelil branku.

Dobrou zprávou pro domácí je, že uzdravený Borja Iglesias je připraven. Tello a Francis z nominace vypadli. Tarín, Fede a Szymanowski nebudou hrát za Leganés, jenž se chce inspirovat Valladolidem, jak dobýt stadion Benita Villamarína.

01.09.19 17:00 Valencia -:- Mallorca

Valencia se v úvodu sezóny trápí. Ve třetím kole se pokusí poprvé zvítězit, a to na úkor nováčka Mallorcy.

Remíza s Realem Sociedad a prohra ve Vigu, to je bilance Valencie, do níž se možná promítla krize, kterou si klub prošel a která tak úplně neskončila. Marcelino si na tiskové konferenci postěžoval, že má příliš úzký kádr. Z něj navíc na několik měsíců vypadl zraněný Piccini a mimo zůstává i Carlos Soler. Nejistota stále panuje okolo Rodriga, byť se zdá, že přece jen zůstane.

Mallorcu se poprvé po návratu mezi elitu vydá na stadion soupeře. Trenér Vicente Moreno nebude zasahovat do základní jedenáctky, která bude vycházet z té, která nastoupila před týdnem.

01.09.19 19:00 Atlético Madrid -:- SD Eibar

Atlético Madrid si to o třetím hracím víkendu La Ligy rozdá s Eibarem a velkou pozornost poutá jméno Diega Costy.

Kvůli trestu a zdravotním problémům totiž kontroverzní útočník naposledy nastoupil v dubnu. Nyní se vrací rovnou do základní sestavy, protože Álvaro Morata se zranil a mimo pokračuje Ángel Correa. Atlético vyhrálo dvakrát v řadě 1-0 a stejnému výsledku by se nebránilo ani tentokrát.

Eibar nepropadá panice, přesto José Luis Mendilibar přiznává rozpaky, které zatím hra Basků vyvolává. V zápasové nominaci nejsou Bigas a Enrich, José Ángel a Burgos se nacházejí na marodce. Dosud přehlížený Inui y měl dostat šanci hned uvodního hvizdu.

01.09.19 19:00 Espanyol -:- Granada

Espanyol vyzve ve třetím pokračování ligové sezóny Granadu a na RCDE Stadium půjde o zajímavý střet dvou klubů, které maíj čínského majitele.

V řadách Espanyolu navíc působí útočník Wu Lei, jenž je ve své zemi ikonou. Očekává se, že nebude na hřišti chybět od první minuty. Iturraspe a Pedrosa se na něm naopak kvůli zraněním neobjeví.

Granadě se zranil Eteki, což znamená, že kouč Diego Martínez bude muset udělat v sestavě minimálně jednu změnu. Granada se touží oklepat z prohry se Sevillou a dobýt stadion soupeře, který je sice díky předkolům Evropské ligy rozehraný, ale stále teprve hledá tvář pod novým trenérem.

01.09.19 21:00 Villarreal -:- Real Madrid

Jestliže Real Madrid v prvním kole potěšil fanoušky výhrou na hřišti Celty, ve druhém doma jen remizoval s Valladolidem a Bernabéu opět zaplnily pochybnosti.

V neděli se Bílý balet představí na Estadio de la Cerámica, kde se body nikdy nezískávají snadno. Eden Hazard zápas nestihne, protože stále není zcela fit a Zidane nechce riskovat. James, Isco, Asensio, Brahim a Rodrygo jsou rovněž zranění. Real Madrid má v úvodu sezóny velké problémy se svalovými zraněními.

Villarreal přišel na nějakou dobu o posilu Alberta Morena, pokud jde o ofenzivní složku, oživit hru Žluté ponorky by mohlo nasazení další nové tváře Ontiverose do základní sestavy. Villarreal inkasoval za dvě kola šestkrát a jeho slabinou tak zůstává příliš propustná obrana.

 

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace