Shrnutí 3. kola Primera División

Záběr z prvního utkání kola (© marca.es)

Barcelona opět ztratila, tentokrát remízou na hřišti Osasuny. Real Madrid rovněž venku uhrál jen bod - na stadionu Villarrealu. Na pozici lídra se díky otočce proti Eibaru dostalo Atlético, jediný klub, který je po třech kolech stoprocentní.

Athletic v derby přehrál Real Sociedad, Levante si poradilo s Valladolidem a Getafe se rozešlo smírně s Alavésem, stejně tak Seville se Celtou Vigo.

Betis udolal Leganés, Valencia porazila Mallorcu.

Atlético otočilo nepříznivý vývoj a zdolalo Eibar, Espanyol doma dostal lekci od Granady a zůstává jako jediný bez gólu.

 
30.08.19 20:00 Sevilla 1:1 Celta de Vigo
Branky: 81. F. Vázquez  – 84. D. Suárez Fernández

Sevilla dlouho čekala, až se jí povede prolomit obranu Celty. A když se Andalusané dočkali, měla jejich radost jepičí život. Ve třetím utkání sezóny tak Lopeteguiho parta poprvé tratila, se Celtou Vigo remizovala 1-1.

Domácí měli po celý první poločas velkou převahu, do dobré šance se však dostal jen De Jong a zmařil ji velmi nepřesným zakončením. Mezi tři tyče mířil hlavičkující Munir, jenže slabě.

Po změně stran držela Celta lépe pozice a také častěji míč, Sevilla si už nedokázala vytvořit trvalý tlak. Deset minut před koncem přesto šla do vedení, když Banegův přímý kop prodloužil do sítě povedenou hlavičkou střídající Fran Vázquez. Do té doby neškodná Celta ale bleskově vyrovnala. Santi Mina uvolnil Denise, jenž jako první v sezóně překonal Vaclíka a zajistil Celtě Vigo bod.

30.08.19 22:00 Athletic Club 2:0 Real Sociedad
Branky: 11. I. Williams Arthuer , 28. R. García Escudero

Athletic už v první půlhodině rozhodl o osudu baskického derby. Góly Williamse a Raúla Garcíi zaslouženě ponechaly tři body v Katedrále, kde byli domácí výrazně lepší než hosté ze San Sebastiánu.

Lvi vběhli na trávník plní odhodlání se do soupeře zakousnout. Real Sociedad trpěl herně a brzy i při pohledu na balón v síti, kam ho po pasu produktivního asistenta Capy uklidil Williams. Po třiceti minutách se blýskl Raúl García parádním gólem, kdy zpoza velkého vápna padáčkem nedal Moyovi šanci.

Real Sociedad se probral až ve druhém dějství, ovšem bez toho, aby ohrozil Unaie Simóna. Isak ho sice překonal, úsměv mu zmrazil verdikt od videa, který zjistil ofsajd. Athletic bez větších problémů dotáhl střetnutí do vítězného konce a pokračuje ve skvělém vstupu do sezóny.

31.08.19 17:00 Osasuna 2:2 FC Barcelona
Branky: 7. R. Torres Morales , 81. R. Torres Morales (z pen.) – 51. Brahima Fati , 64. A. Ramos de Oliveira Melo

I mistrovská Barcelona poznala, že vyhrát v Pamploně je v posledních měsících v podstatě nemožné. Osasuna díky remíze 2-2 udržela domácí neporazitelnost, kterou natáhla už na úctyhodných 27 duelů. Obhájce naproti tomu zaznamenal další ztrátu - už druhou ve třech zápasech - pokračuje v rozpačitých výkonech.

Osasuna se slavného soupeře nezalekla a hned v úvodu šla do vedení, když se do Brandonova přetaženého centru nekompromisně z první opřel Roberto Torres. Barcelona držela míč na kopačkách, jenže jí chyběl pohyb a myšlenka, do pauzy tak Rubéna nijak neohrozila.

Nedlouho po návratu z kabin přišla velká chvíle Ansu Fatiho. Teprve 16letý mladík dokonalou hlavičkou a svým prvním gólem v La Lize vyrovnal, na hřišti byl teprve několik minut. Po hodině hry dokonal obrat Arthur, jenž na hranici vápna dostal příliš času a prostoru k technické střele mimo dosah Rubéna. Brandon mohl okamžitě stav srovnat, hlavičkou ale minul. Deset minut před koncem zahrál Piqué rukou a nařízenou penaltu proměnil Roberto Torres. Další gól už na stadionu El Sadar nepadl.

31.08.19 19:00 Getafe 1:1 Deportivo Alavés
Branky: 24. J. Molina Vidal  – 31. J. Sanmartín Mato

Getafe a Alavés se spolehly na své tradiční zbraně, výsledkem je remíza 1-1, která více vyhovuje hostům z Vitórie.

Coliseum se nemohlo příliš bavit fotbalovou krásou, celý zápas se totiž odehrával zejména v bojovném duchu, kdy se bojovalo o každý kousek hřiště.

Vše podstatné se událo v rozmezí sedmi minut. Jorge Molina se po ideálním pasu Cucurelly mezi obránce trefil jako první, hosté ovšem rychle odpověděli zásluhou Joselua, jenž balón doslova dotlačil za čáru až na několikátý pokus. Nešlo o hezký gól, měl však cenu jednoho bodu. Druhý poločas nenabídl žádné vzrušení, a tak je remíza logickým vyústěním.

31.08.19 19:00 Levante 2:0 Real Valladolid
Branky: 83. S. León Limones , 90. J. Morales Nogales

Valladolid neprodloužil sérii dobrých výsledků a na Ciutat se musel poklonit před Levante, které Pucelu srazilo do kolen až v závěru.

Zápasu by více slušela remíza, neboť byl po většinu času zcela vyrovnaný. Až s blížícím se koncem přece jen začaly hostům ubývat síly, na což doplatili.

V 83. minutě tečoval obránce centrovaný míč přesně na Sergia Leóna a domácí útočník už věděl, co si s ním má počít. Ve čtvrté minutě nastavení sice předvedl Masip skvělý zákrok proti Moralesovi, avšak zbytečně, neboť El Comandante se nemýlil z dorážky. Levante šťastně udolalo Valladolid 2-0.

31.08.19 21:00 Real Betis 2:1 Leganés
Branky: 54. L. Morón García , 61. N. Fekir  – 50. M. Braithwait

Betis zvrátil nepříznivě se vyvíjející souboj s Leganésem a po vítězství 2-1 se odpoutal z posledního místa tabulky, na které poslal dnešního soupeře.

Leganés je jediným týmem Primery, který v letošním ročníku ještě nebodoval. Okurky budou mít během reprezentační přestávky o čem přemýšlet. Přitom na Villamarínu dlouho držely remízu a po dorážce Braithwaitea šly dokonce do vedení. Nevydrželo jim dlouho.

Už o tři minuty později totiž Emerson našel Lorena a útočník Betisu se dalším gólem přiblížil setrvání v současném působišti, byť s ním vedení pro aktuální sezónu původně nepočítalo. O další moment později už Betis vedl, Canales v podobné akci našel Fekira a hvězdná posila posunula Betis tabulkou o několik pater výše.

01.09.19 17:00 Valencia 2:0 Mallorca
Branky: 43. D. Parejo Muñoz (z pen.), 57. D. Parejo Muñoz (z pen.)

Valencia na třetí pokus zvítězila, obětí se Netopýrům stala Mallorca, která tak zůstává na třech bodech.

V prvním poločase byl fotbal k baleárskému mužstvu až příliš krutý. Nejprve se zaskvěl Cillessen, Budimir dorážel do břevna a další pokus v jedné akci zmařil blokem Garay. Také parádní ránu Laga Júniora zastavila branková konstrukce. Valencia zareagovala pokusem Dani Pareja těsně vedle.

Jako rozhodující se ukázaly dva pokutové kopy, které orámovaly poločasovou přestávku. Faul Raílla i ruku Laga Júniora shodně potrestal z puntíku Dani Parejo. Pohodlný náskok Valencia uhájila a reprezentační přestávku prožije přece jen ve vylepšené atmosféře.

01.09.19 19:00 Atlético Madrid 3:2 SD Eibar
Branky: 27. J. Sequeira , 52. V. Machín Pérez , 90. T. Partey  – 7. C. Días Barbosa de Oliveira , 19. A. Arbilla Zabala

Atlético navázala na dvě těsné výhry 1-0 vydřeným triumfem nad Eibarem, tentokrát po výrazně dramatičtějším průběhu.

Baskové totiž poslali první dvě střely do sítě a po hlavičce Charlese a tečované ráně Arbilly vedli v půlce půle nečekaně 2-0. Atlético vrátil do hry svým prvním gólem v La Lize João Félix, pro něhož skvěle udělal veškerou práci Diego Costa, portugalský mladík už měl snadnou úlohu.

Další povedenou souhru ukázali domácí krátce po příchodu ze šaten, dobrou střeleckou formu prokázal Vitolo. Atlético se s remízou nespokojilo a toužilo po vítězné trefě. V poslední minutě přilša odměna, hrdinou se díky štěstí i šikovnosti stal Thomas Partey. Atlético je jediným týmem, který má po třech kolech plný počet bodů a vystřídalo Sevillu na pozici lídra.

01.09.19 19:00 Espanyol 0:3 Granada
Branky: 13. J. Rodríguez Díaz , 68. C. Fernández Luna , 74. R. Azeez

Espanyol utrpěl před vlastním publikem potupnou porážku 0-3 od nováčka z Granady a reprezentační přestávku stráví na posledním místě tabulky.

Katalánci mají velký problém se střílením branek, jako jediný účastník ligy nedali za tři zápasy ani jednu. Přitom zejména díky Vargasovi několikrát nebezpečně zaútočili, ovšem bez efektu. Granada si vedla o poznání lépe, už v prvním poločase ji z dorážky zajistil vedení Puertas.

Podobně se v 68. minutě trefil střídající Carlos Fernández sotva po tom, co přišel na hřiště. Na konečných 3-0 z pohledu hostů navýšil hezkým gólem z akrobatické pozice Azeez. Granada vysokým vítězstvím prohloubila mizérii Espanyolu.

01.09.19 21:00 Villarreal 2:2 Real Madrid
Branky: 12. G. Moreno Balaguero , 74. M. Gómez Bordonado  – 45. G. Bale , 86. G. Bale

Villarreal v utkání proti Realu Madrid dvakrát vedl, vždy však v závěru půle o výhodu přišel. S dělbou bodů po výsledku 2-2 i tak může být spokojen, blíže ke třem bodům totiž měli hosté.

Zidane doplnil v útoku Benzemu Jovićem, ale jako první udeřila ofenziva domácích. Ekambiho ještě vychytal Courtois, na dorážku Gerarda Morena už byl krátký. Real Madrid tápal, nebezpečný začal být až s postupujícími minutami. Z několika možností volala po gólu zejména ta Casemirova, Brazilec po podběhnutí Andrése hlavičkoval mimo. Tři vteřiny před vypršením nastavení přece jen hosté vyrovnali, a sice po krásné kombinační akci, kdy Jović vysunul Carvajala, jenž předložil míč do lehké pozice Baleovi.

Tlak Realu Madrid se přenesl i do odvetného poločasu, Zidanovi hoši se však už nedokázali dostávat tak často do zakončení. Villarreal naproti tomu ojedinělou šanci využil a díky Moiu Gómezovi šel znovu do vedení. Pět minut před koncem nachytal Bale Andrése přízemní střelou na bližší tyč a skóre bylo znovu srovnáno. V nastaveném čase byl po dvou žlutých kartách v rychlém sledu vyloučen Bale, stav 2-2 zůstal.

 

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace