Preview 4. kola Primera División

La Liga (© marca.es)

Reprezentační pauza je minulostí a pozornost se znovu vrací na ligové boje.

Čtvrté kolo začne pátečním soubojem Mallorcy s Athleticem.

V sobotu po poledni vyzve Real Madrid Levante, následovat budou mače Leganés - Villarreal, Real Sociedad - Atlético a šlágr mezi Barcelonou a Valencií.

Pět střetnutí nabídne neděle. Eibar si to rozdá s Espanyolem, Alavés se Sevillou, Celta s Granadou, Valladolid s Osasunou a Betis s Getafe.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
13.09.19 21:00 Mallorca -:- Athletic Club

Fanoušci Mallorcy se dnes rozloučí s Aritzem Adurizem. Útočníkem, který je během dvou sezón rozradostnil 24 góly. Veterán se dočká potlesku, byť nastoupí za soupeře. Ostrované totiž hostí Athletic.

Aduriz zasáhne do hry jako střídající fotbalista, protože místo v základu patří Williamsovi, jehož progres pokračuje. Na poslední chvíli vypadl z nominace San José, jenž se tak přidal k již známé absenci univerzála De Marcose.

Fran Gámez a Chavarría nenastoupí za Mallorcu, stejný osud zřejmě potká Lumora, jehož zdržuje byrokracie v Ghaně. Mallorca chce přerušit sérii dvou proher a navázat na triumf proti Eibaru z úvodního ligového kola.

14.09.19 13:00 Real Madrid -:- Levante

Fotbalová sobota začne ve třinách hodin na Bernabéu, Real Madrid zde bude v netradičním čase hostit Levante.

Nejvíce pozornosti se soustředí na Edena Hazarda, posila v hodnotě 100 milionů eur totiž konečně překonala zdravotní potíže a je připravena debutovat v bílém dresu. Modrić, Asensio, Isco a Valverde jsou na marodce. Real Madrid není v úvodu sezóny příliš přesvědčivý a fanouškům dochází trpělivost. Pokud se nedostanou domácí ho rychlého vedení, mohli by to od nich "schytat".

Za Levante nastoupí i Borja Mayoral, přestože je v klubu na hostování právě z Realu Madrid. Bílý balet zrušil klauzule strachu a už zapůjčeným hráčům nebrání ve startu. Granotes se po třech kolech vyšvihli na čtvrtou pozici, o bod před dnešního soka.

14.09.19 16:00 Leganés -:- Villarreal

Z letošního ročníku La Ligy jsou odehrána pouze tři kola, i ta ale stačila k tomu, aby se některé kluby hned v úvodu sezóny dostaly do menší krize.

To je případ Leganésu i Villarrealu, což dává jejich vzájemnému střetnutí velkou důležitost. Okurky jsou na posledním místě tabulky jako jediné bez bodu, Villarreal dosud jen dvakrát remizoval a na Butarque vyběhne v naději, že se dočká prvního tříbodového zisku.

Leganés musí udělat změnu mezi třemi tyčemi, jednička Pichu Cuéllar je totiž v nemocnici kvůli problémům s játry. Šanci dostane Soriano. Na druhé straně by Javi Calleja mohl zlehka obměnit základní jedenáctku, aby jí dal nový impuls.

14.09.19 18:30 Real Sociedad -:- Atlético Madrid

Velký den pro všechny fanoušky Realu Sociedad. Sobotní zápas proti Atléticu totiž bude výjimečný. Nejen že do San Sebastiánu přijede lídr soutěže a jediný tým, který drží stoprocentní bilanci, ale zejména se poprvé otevřou brány zcela zrekonstruované Anoety.

Vlastně Reale Areny, jak zní nový oficiální název stadionu, který už vloni přišel o kritizovanou atletickou dráhu, až nyní má ale dokončené všechny tribuny a navýšenou kapacitu. Proto se očekává rekordní návštěva.

Pokud jde o základní jedenáctky, tak Erreale stále chybí Illarra a Sagnan, Morata a Thomas jsou ne nedůležité absence na straně Atlética Madrid.

14.09.19 21:00 FC Barcelona -:- Valencia

Stadion Camp Nou bude dějištěmm šlágru čtvrtého kola, Barcelona na jeho půdě vyzve Valencii, na jejíž lavičku poprvé usedne Albert Celades.

Nepříliš zkušený lodivod překvapivě nahradil Marcelina, jemuž se staly osudnými neshody s klubovým majitelem Peterem Limem. Celades nemohl do své první nominace zahrnout zraněné Picciniho a Carlose Solera. Barcelona stále nemůže počítat s hvězdným Lionelem Messi, dobrou zprávou tak je alespoň návrat Luise Suáreze. Dembélé, Neto a Umtiti o těžký zápas rovněž přijdou. 

Půjde o reprízu posledního finále Copa del Rey, které dopadlo lépe prot Netopýry. Dokáží zaskočit favorizovanou Barcelonu i na její půdě?

15.09.19 12:00 SD Eibar -:- Espanyol

Stadion Ipurua bude místem hladových her mezi dvěma mužstvy, která touží po výživné tříbodové porci - Eibarem a Espanyolem.

Jejich bodové konto totiž shodně čítá smutnou jedničku, což znamená, že Eibar i Espanyol jsou v sestupovém pásmu. Pro Basky jde o první domácí zápas sezóny, neboť kvůli úpravám stadionu začínal třemi venkovními koly.

José Luis Mendilibar nemusí řešit při skládání úvodní sestavy žádné potíže, Espanyol naopak nemohl povolat do akce Corchiu, Iturraspeho, Piattiho a Davida Lópeze.

15.09.19 14:00 Deportivo Alavés -:- Sevilla

Dobrou formu Sevilly otestuje ve čtvrtém pokračování ligové sezóny Deportivo Alavés. Na Mendizorroze bude uveden balón do pohybu v neděli od čtrnácti hodin.

Seville se prozatím překvapivě lépe daří mimo Pizjuán, kde naplno bodovala při obou výjezdech, zatímco v jediném domácím mači ztratila remízou se Celtou. Rovněž Alavés vstoupil do ligy úspěšně, po třech kolech nepoznal přemožitele.

Trenér Garitano tak nemá důvod sahat do dobře fungujícího celku, jenž bude vycházet z toho z před reprezentační pauzy. Na marodce je Burgui, na straně Sevilly je jedinou absencí Nolito. Debutovat by mohl dosud přehlížený útočník Dabbur.

15.09.19 16:00 Celta de Vigo -:- Granada

Celta Vigo chce využít návštěvy nováčka z Granady, aby začala stoupat tabulkou, kde se zatím pohybuje v horší polovině. Stejně jako dnešní soupeř dosud nasbírala čtyři body.

Domácí si musejí počkat na obnovený debut Rafinhy, posila z Barcelony má zdravotní potíže a její návrat na trávník se odkládá. K Rafinhovi je potřeba připočítat Juncu, Costase a Juana Hernándeze, kteří rovněž o zápas přijdou.

Eteki, Álex Martínez a Neyder Lozano, to jsou jména, která nenajdeme v nominaci Granady. Andalusané se po návratu do La Ligy prezentují solidními výkony, na Balaídosu ale bude favoritem hostitel.

15.09.19 18:30 Real Valladolid -:- Osasuna

Valladolid čtyři, Osasuna pět. To je počet získaných bodů za první tři kola, se kterými panuje po startu sezóny spokojenost ve Vallaodlidu i Osasuně.

Nyní na sebe oba soupeři narazí na stadionu José Zorrilly. Valladolid je posílen bodem z Bernabéu, Osasuna se prozměnu blýskla proti Barceloně, kterou na El Sadaru rovněž oloupila remízovým výsledkem o dva body.

Jak budou vypadat sestavy? V té Valladolidu nebude zraněný Luismi, listina ztrát Osasuny čítá podstatně více jmen. Jsou na ní Í. Pérez, Kike Barja, Unai García, Luis Perea a Darko Brašanać.

15.09.19 21:00 Real Betis -:- Getafe

Betis se v neděli od 21. hodiny postaví Getafe a statistice, kterou má proti soupeři vedenému José Bordalásem nepříliš úspěšnou.

Verdiblancos totiž Madriďany pod Bordalásem na Villamarínu ještě neporazili. A tři body by se jim hodili, neboť nový projekt sevillského celku vyvolává řadu otazníků. Getafe rovněž nezastihl úvod sezóny v ideálním rozpoložení, za tři kola dosáhlo jen na dva body.

V sestavě domácích nenajdeme zraněného Tella a Andrése Guardada, jenž dostal od klubu volno při příležitosti narození potomka. Bergara, Fajr a Olivera nejsou mezi povolanými hráči hostujícího Getafe.

 

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace