Shrnutí 4. kola Primera División

Mallorca ocenila Aritze Adurize (© marca.es)

Real Madrid vydřel výhru nad Levante, Barcelona naopak snadno smetla Valencii, Villarreal triumfoval na stadionu Leganésu. Mallorca ani Athletic gól nedaly, a tak si rozdělily po bodu.

Real Sociedad pokrřtil vylepšenou Reale Arenu cenným skalpem Atlética.

Eibar nestačil na Espanyol, Alavés na Sevillu a Celta Vigo po dlouhém oslabení o dva muže na Granadu. Souboj Valladolidu s Osasunou vítěze nenašel a stejně tomu bylo v duelu mezi Betisem a Getafe.

 
13.09.19 21:00 Mallorca 0:0 Athletic Club

Čtvrté kolo La Ligy začalo remízou mezi Mallorcou a Athleticem. Na podmáčeném terénu na stadionu Son Moix nebyl k vidění žádný gól, přestože každý z týmů kopal v závěru penaltu, a výsledek zní 0-0.

Na skutečné šance se muselo čekat až do druhého dějství, to první nabídlo naprosto vyrovnanou podívanou, ovšem prakticky bez nebezpečných situací kolem branek.

Po příchodu z kabin už bylo ve vápnech rušněji. Lago Júnior ale z první tutovky pálil z úhlu hodně mimo, Athletic zahrozil Raúlem Garcíou, jehož ne zcela povedenou střelu zlikvidoval Reina. Mallorca byla v této fázi hry nebezpečnější a Salva Sevilla mířil do tyče. Deset minut před koncem fauloval Kuba Yuri, Abdón však nařízený pokutový kop neproměnil, balón poslal těsně mimo zařízení. V nastaveném čase zachránilo Mallorcu po chybě Reiny břevno, VAR ovšem v akci zjistil nepovolenou hru rukou. Aduriz penaltu rovněž nedal, zaskvěl se Reina. V osmé přidané minutě Mallorca dosáhla branky, jenže z postavení mimo hru. I přes strhující závěr zůstalo skóre 0-0.

14.09.19 13:00 Real Madrid 3:2 Levante
Branky: 25. K. Benzema , 31. K. Benzema , 40. C. Casimiro  – 49. B. Mayoral Moya , 75. G. Melero Manzanares

Z jednostranně se vyvíjejícího utkání se stalo drama, Real Madrid přesto splnil roli favorita a Levante přetlačil poměrem 3-2.

Na Bernabéu to vypadalo po prvním poločase na jasnou záležitost, Real Madrid šel totiž do kabin za vedení 3-0, o které se postaral dvojicí branek Karim Benzema a třetí zásah přidal po pasu Viníciuse Casemiro.

Levante však ve druhé půlě dokázalo dvakrát skórovat ze dvou střel na branku, a to zásluhou Mayorala a Melera. V závěrečné desetiminutovce se tak domácí museli obávat další senzační ztráty. K té nedošlo, těsné vedení uhájili až do konečného hvizdu.

14.09.19 16:00 Leganés 0:3 Villarreal
Branky: 26. G. Moreno Balaguero , 39. J. Silva (vlastní), 90. G. Moreno Balaguero

Villarreal rázně ukončil svoji minikrizi a prohloubil tu Leganésu, kterému na jeho vlastním stadionu nasázel tři branky, aniž by sám inkasoval.

Leganés zůstává i po čtyřech kolech jediným celkem La Ligy bez bodu a jeho situace začíná být vážná. Okurky nehrají v pohodě a projevuje se to zejména v zakončení, ke kterému buď vůbec nedojde nebo je špatné. Villarreal naopak své příležitosti dokázal využít.

Gerard Moreno otevřel skóre ve 26. minutě a ještě do pauzy si dali druhý gól domácí sami, nechtěně rozvlnil síť Jonathan Silva. V nastaveném čase zápasu dal výsledku definitivní podobu za pomoci teče obránce Gerard Moreno. Žlutá ponorka dobyla Butarque až příliš snadno.

14.09.19 18:30 Real Sociedad 2:0 Atlético Madrid
Branky: 58. M. Ødegaard , 61. I. Monreal Eraso

Real Sociedad začal psát novou kapitolu stadionu Anoeta ve velkém stylu, když porazil Atlético Madrid zaslouženě 2-0.

Fanoušci šli do Reale Areny, jak zní nový název stadionu, s velkým očekáváním a nadchl je nejen nový vzhled stánku, ale i výkon Errealy. Na hřišti nebylo patrné, že to je Atlético, kdo jako jediný účastník letošní La Ligy ještě neztratil ani bod. Real Sociedad působil lepším dojmem, k dosažení tří bodů mu pomohly dva zásahy během krátké doby po hodině hry.

Výborně hrající Ødegaard díky teči obránce nedal Oblakovi šanci, vzápětí přidal druhou branku z dorážky Monreal, jenž si tak osladil návrat do Španělska. Při akci se navíc zranil Oblak, jenž musel hřiště s podezřením na otřes mozku opustit. Atlético se na vzdor nezmohlo, v San Sebastiánu padlo 0-2.

14.09.19 21:00 FC Barcelona 5:2 Valencia
Branky: 2. A. Fati , 7. F. de Jong , 51. G. Pique , 61. L. Suárez Díaz , 82. L. Suárez Díaz  – 27. K. Gameiro , 90. M. Gómez González

Barcelona před vlastním publikem předvedla stejně jako proti Betisu svou lepší tvář, když rozstřílela interními problémy rozhozenou Valencii i přes absenci několika ofenzivních opor v čele s Lionelem Messim snadno 5-2.

Trvalo jen dvě minuty, než 16letý Ansu Fati přivítal Celadese v La Lize. Griezmann šikovně pustil přihrávku De Jonga a Ansu Fati mířil přesně. O chvíli později si oba hráči role vyměnili, Ansu Fati se blýskl individuální akcí, po níž předložil míč De Jongovi - 2-0. Valencia se osmělila až po dvaceti minutách, Gameiro při úprku pálil z dobré pozice hodně mimo. Další šanci už Francouz proměnil a Valencia byla znovu ve hře.

Krátce po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky ale chyboval při střele Griezmanna Cillessen a Piquému stačilo dorazit míč odražený od tyče do prázdné branky. Branková konstrukce zazvonila i vzápětí po přízemní střele Semeda. Barcelona měla navrch a její vedení přikrášlil šikovnou střelou ze stoje střídající Luis Suárez. Ze strany uruguayského reprezentanta to nebylo vše, byl to právě on, kdo deset minut před koncem zvýšil už na 5-1. Poslední slovo měl v nastaveném čase Maxi Gómez, jehož gól ovšem jen zmírnil debakl Valencie.

15.09.19 12:00 SD Eibar 1:2 Espanyol
Branky: 58. I. Ramis Barrios  – 76. F. Ferreyra , 78. E. Granero Molina

Eibar v bojovném utkání nestačil na Espanyolem a i nadále marně vyhlíží první vítězství sezóny. Toho se naopak dočkali Katalánci, kteří tak následující týden stráví v lepším psychickém rozpoložení.

Na první střelu mezi tyče se na Ipurue muselo čekat téměř hodinu. Když ale přišla, hned skončil balón v síti. To když se po standardní situaci prosadil domácí obránce Ramis.

Espanyol nesložil zbraně a po úniku Ferreyry, jenž míč šikovně poslal podél Dmitroviće do branky, vyrovnal. O tři minuty později zahával Eibar při rozehrávce a Granero trestal. Všechny tři střely směrem na branku znamenaly gól, Espanyol si na cestu do Barcelony přibalil cenné tři body a nic na tom nezměnilo vyloučení Nalda z poslední minuty.

15.09.19 14:00 Deportivo Alavés 0:1 Sevilla
Branky: 37. J. Jordán Moreno

Sevilla si udržela stoprocentní venkovní bilanci, když zvládla úspěšně i třetí výjezd. Tentokrát uspěla na hřišti Alavésu, kde se nikdy nevyhrává snadno.

V prvním poločase padla jediná branka, ale stála za to. Do míče se z přímého kopu opřel Joan Jordán a trefil se náramně. Pacheco zůstal v roli diváka. Alavés na druhé straně Vaclíka nijak vážně neohrozil.

Sevilla měla zápas pod kontrolou, avšak nedařilo se jí přidat pojistku. Litovat mohla v 65. minutě, rozhodčí i po konzultaci s kolegou u videa ale zcela nepochopitelně nechal přišlápnutí Aleixe Vidala Fernandem bez trestu, přestože šlo o zjevný penaltový zákrok. Na druhé straně olízla Ocamposova střela tyč a v nastaveném čase zahrozil jako poslední Manu García, hlavičkou z ideální pozice těsně minul. Hosté si už zasloužené vítězství vzít nenechali.

15.09.19 16:00 Celta de Vigo 0:2 Granada
Branky: 45. G. Sánchez Barahona , 54. Y. Herrera Ravelo

Celta Vigo prohrála s Granadou 0-2 v zápase, který nabídl vše kromě jediného - fotbalovosti. Hosté využili dlouhé početní výhody o dva muže, aby pevným krokem dokráčeli k vítězství.

Zápas trval jen deset minut. Tak dlouho trvalo, než byl vyloučen první fotbalista domácích - Jorge Sáenz za přišlápnutí achilovky Soldada. Když po necelé půlhodině po konzultaci s videorozhodčím obdržel červenou kartu také Beltrán. To už v době, kdy se takřka nehrálo kvůli neustálým faulům, protestům, dohadům...

Z nudy vybočila až šestá minuta nastaveného času první půle, kdy po rohu hlavou otevřel skóre Germán. Granada měla střetnutí tam, kde ho potřebovala, což ještě podtrhl nedlouho po úvodu druhé půle dalším gólem Yangel po parádní ráně z dvaceti metrů. Závěrečná půlhodina se dohrávala jen z povinnosti. Celta Vigo prohrála s Granadou 0-2.

15.09.19 18:30 Real Valladolid 1:1 Osasuna
Branky: 65. P. Hervías Ruiz  – 81. R. Ibáñez Castro

Bod z venkovního zápasu, ve kterém prohrávala, to by Osasuna jako nováček mohla považovat za skvělý výsledek, zejména když znamená, že zůstává neporažena, jenže Rojillos sahali na Zorrille po vítězství. A tak se vracejí do Pamplony s hořkosladkými pocity.

Valladolid začal aktivně, jenže jakmile ztratil míč, podnikala Osasuna nebezpečné brejky. Toho si byli domácí čím dál více vědomi a jako by se báli skutečně zaútočit. Nedařilo se jim ani v obraně, kdy jim dvakrát musela vypomoci branková konstrukce.

Přesto to byl právě Valladolid, kdo šel do nezaslouženého vedení v 65. minutě. Pablo Hervías povedeným přímým kopem na stranu brankáře zaskočil Rubéna. Osasuna srovnala deset minut před koncem snadnou trefou Robera, Ávila mohl dokonat obrat, v nastaveném čase ale napálil z tutovky jen brankáře a o chvíli později hlavičkoval těsně vedle.

15.09.19 21:00 Real Betis 1:1 Getafe
Branky: 73. J. Sánchez Rodríguez (z pen.) – 15. J. Mata Arnaiz (z pen.)

Betis se dokázal vzepřít osudu a získat bod v zápase, který se zdál být ztracený. S Getafe remizoval na stadionu Benita Villamarína 1-1.

Hosté byli v prvním poločase lepší, zářil zejména Cucurella, jenž hned v úvodu orazítkoval tyč a v patnácté minutě ho k zemi poslal Barragán - penalta, kterou s přehledem proměnil Mata. Betisu se nedařilo, po konzultaci s videorozhodčím byl navíc za ostrý skluz vyloučen William Carvalho. Následný tečovaný přímý kop do protipohybu dokázal Joel krásnou robinsonádou vytlačit na rohový kop. V závěru půle se hosté dožadovali další penalty, když Mata utrpěl úder loktem od Barragána, ale marně.

Ještě jeden pokutový kop přesto k vidění byl, avšak na opačné straně po faulu na Fekira. Také tentokrát si střelec počínal mazácky, Joaquín srovnal na 1-1. V nastaveném čase udeřil Loren soupeře do obličeje a byl vyloučen, dvojité oslabení Betisu trvalo jen krátce, proto se do výsledku nepromítlo.

 

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace