Preview 5. kola Primera División

La Liga (© marca.es)

Po pohárovém týdnu se otevřou brány stadionů na ligové zápasy pátého kola.

Už v pátek vyzve Osasuna Betis.

V sobotu budou k vidění zápasy Villarreal - Valladolid, Levante - Eibar, Atlético - Celta a Granada - Barcelona.

Zbylých pět mačů je seřazeno v nedělním programu. Getafe si pozvalo Mallorcu, Espanyol Real Sociedad, Valencia Leganés, Athletic na derby Alavés a kolo zakončí šlágr mezi vedoucí Sevillou a nejistým Realem Madrid.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
20.09.19 21:00 Osasuna -:- Real Betis

"Fotbal není exaktní věda. Kdyby byl, nemusela by se La Liga hrát a týmy by se jen seřadily podle rozpočtů," řekl trenér Osasuny poté, co jeho svěřenci uhráli senzační bod proti Barceloně.

Nyní Osasuna hostí Betis, další z klubů, které mají výrazně vyšší rozpočet, ale opět s nadějí, že favorita zaskočí. Osasuna po návratu do La Ligy ještě neprohrála. Betis je po čtyřech kolech až na patnácté pozici a vyvolává hodně otazníků.

Pro páteční střetnutí mu navíc komplikují situaci absence Williama Carvalha, Lorena Moróna, Sidneiho, Tella a Kaptouma. Kompletní není ani Osasuna, na El Sadar vyběhne bez Brašanaće, Unaie, Kikeho či I. Péreze.

21.09.19 13:00 Villarreal -:- Real Valladolid

Villarreal vloni v podobném období hostil Valladolid a před vlastním publikem nečekaně prohrál 0-1. To je varovný prst, že si posádka Žluté ponorky musí dávat na podceňovaného soupeře pozor.

I dnes jsou domácí favoritem, v tabulce ovšem mají soupeři shodný počet pěti bodů a Valladolid posílila mimo jiné i remíza na stadionu Realu Madrid.

Villarreal se bude spoléhat na ve skvělé formě hrajícího forvarda Gerarda Morena. Za Valladolid nemůže hrát Enes Ünal, jenž v klubu hostuje z Villarrealu. Ponorka se poučila z minulého roku, kdy ji sestřelil rovněž zapůjčený Leo Suárez.

21.09.19 16:00 Levante -:- SD Eibar

José Luis Mendilibar se postaví na Ciutat Levante, na které nemá dobré vzpomínky. Mužstvo krátce vedl v sezóně 2014/2015, ale v osmém kole byl po debaklu 0-5 s Realem Madrid odvolán.

Následující sezónu se upsal Eibaru, na jehož lavičce je dodnes a kde se našel. Spolupráce mezi oběma stranami je nadmíru úspěšná. Eibaru se ale v úvodu sezóny nedaří a potřebuje zabrat, neboť je s jediným bodem na předposledním místě.

Levante se pokusí rožšířit svoji solidní sbírku šesti bodů Róbera Piera. Eibar se nemůže spolehnout na střelecké umění Sergi Enriche, jehož zastoupí v útoku Kike.

21.09.19 18:30 Atlético Madrid -:- Celta de Vigo

Atlético čeká třetí zápas během jednoho týdne, Diego Simeone proto sáhne v základní sestavě k několika změnám. Zatímco prohra s Realem Sociedad byla nepříjemnou, mužstvo ukázalo lepší tvář v Lize mistrů proti Juventusu, s nímž remizovalo, ačkoliv muselo dotahovat dvougólovou ztrátu.

Nyní se Atlético postaví na Wandě Celtě Vigo, která konečně může nasadit uzdraveného Rafinhu. Posila z Barcelony ale ještě není ve stoprocentní kondici, vše tak ukazuje na to, že začne mezi náhradníky.

Sáenz a Beltrán jsou v trestu za vyloučení z minulého kola, na jejich posty se postaví Araujo a Pape, případně Okay. Atlético ztratilo Thomase Lemara, ale v nominaci je zpět uzdravený útočník Morata.

21.09.19 21:00 Granada -:- FC Barcelona

Ernesto Valverde může poprvé počítat s plně uzdravenou trojicí Luis Suárez, Antoine Griezmann a Lionel Messi. Hvězdné trio by mělo v Granadě dostat důvěru v základní sestavě.

A Barcelona jeho umění potřebuje jako sůl, protože ve venkovních zápasech se trápí. Granada se naproti tomu po návratu do La Ligy prezentuje jako podstatně solidnější a jednotnější tým, než tomu bylo v době, kdy v Primeře působila naposledy.

Diegu Martínezovi přibyl na marodku Quini, jenž se tak přidal k Etekimu, Á. Martínezovi, Lozanovi a Vicovi. Barceloně se nestihl uzdravit Dembélé, mimo hru jsou také obránci Umtiti a Jordi Alba, což znamená šanci pro Juniora Firpa.

22.09.19 12:00 Getafe -:- Mallorca

Letošní ročník La Ligy za sebou má jen čtyři kola, přesto už jsou některé kluby pod tlakem a hrozbou krize. Jedním z nich je Getafe, které potřebuje zabrat.

Azulones sice vstoupili vítězně do Evropské ligy, v domácí soutěži se jim ale úvod nepovedl a jsou v sestupovém pásmu. O nedělním poledni jim bude sokem Mallorca, nováček, který má na kontě o jeden bod více.

Na trávník Colisea nevyběhnou v modrém dresu zranění Amath a Antunes, Mallorca nechala na ostrově dvojici Cucho Hernández a Raillo, důvody jsou rovněž zdravotní.

22.09.19 14:00 Espanyol -:- Real Sociedad

Espanyol stále pracuje v utlumeném režimu, a pokud neporazí Real Sociedad, mohlo by se v modrobílé části Barcelony začít mluvit o mírné krizi.

Real Sociedad dosud nasbíral o tři body více a zejména jeho hra snese výrazně přísnější měřítko, než je tomu u Katalánců. Proto jsou Baskové mírnými favority.

Espanyol má zaplněnou marodku, jsou na ní jména Piattiho, Corchii, Iturraspeho a Ferrery, v trestu je navíc stoper Naldo. Real Sociedad nenominoval jen dlouhodobě zraněného záložníka Asiera Illarramendiho.

22.09.19 16:00 Valencia -:- Leganés

Valencia se oklepala ze zemětřesení ve vedení klubu a ve druhém zápase pod vedením Alberta Celadese nečekaně vyloupila stadion Chelsea.

Šlo o důkaz, že se hráči odpoutali od problémů? Na to pomůže najít odpověď střetnutí proti Leganésu. Okurky jsou na Mestalle outsiderem, který však touží po překvapení. Jako jediný účastník soutěže má stále na bodovém kontě hrozivou nulu a nemůže riskovat, že mu až příliš začne ujíždět vlak s cílovou zastávkou v podobě záchrany.

Celades je bez zraněné dvojice Piccini a Carlos Soler, v brance Leganésu se znovu objeví Soriano, protože jednička Pichu Cuéllar zůstává mimo hru. Szymanowski a Tarín jsou rovněž na listině zraněných.

22.09.19 18:30 Athletic Club -:- Deportivo Alavés

Ozdobou nedělního programu La Ligy bude baskické derby mezi Athleticem a Alavésem, na které se půjde do Katedrály.

Athletic má společně se Sevillou nejlepší obranu v lize, dosud inkasoval jediný gól, což kompenzuje útok, který má rezervy. Pokud dnes Lvi regionálního soka porazí, mohli by se při určitých výsledcích posunout na první místo tabulky.

Alavés ale nikdy není snadným soustem, ze dvou z posledních tří návštěv San Mamés si odvezl bod. O další dobrý výsledek se pokusí bez Burguiho. Mikel San José a Óscar de Marcos o zápas přijdou na straně Athleticu.

22.09.19 21:00 Sevilla -:- Real Madrid

Tečka za pátým kolem bude napsána na stadionu Ramóna Sáncheze-Pizjuána šlágrem mezi Sevillou a Realem Madrid.

Seville patřila po čtyřech odehraných kolech vedoucí příčka a na soupeře si může věřit i díky statistice - Real Madrid na domácí půdě porazila třikrát v řadě. Blancos se utápí v problémech, které vyvrcholily debaklem 0-3 od PSG.

Zinédine Zidane přesto převratné změny v sestavě neudělá, stále postrádá zraněné Marcela, Isca a Modriće, naopak se vrací Sergio Ramos. Ani Julen Lopetegui nebude do základní jedenáctky zasahovat, výjimkou by mohlo být zařazení Chicharita na úkor neefektivního De Jonga.

 

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace