Shrnutí 5. kola Primera División

Osasuna ukázala, že ani přečíslení 6 proti 2 nemusí skončit gólem... (© marca.es)

Stejně jako v minulém kole nepřinesla páteční předehrávka žádný gól, Osasuna remizovala s Betisem. Stejným výsledkem skončily zápasy Levante - Eibar a Atlético - Celta Vigo. Barcelona propadla v Granadě, nováček porazil obhájce titulu 2-0. Real Madrid naproti tomu zvládl těžký duel v Seville vítězně.

Villarreal vyhrál nad Valladolidem, Getafe přestřílelo Mallorcu a Real Sociedad uspěl na stánku Espanyolu.

Leganés má díky remíze ve Valencii první bod. Athletic se po výhře nad Alavésem posunul na první místo tabulky.

 
20.09.19 21:00 Osasuna 0:0 Real Betis

Osasuna ukázala proti Betisu větší touhu po vítězství, kvůli špatné koncovce se ale odměny nedočkala. Na stadionu El Sadar branka nepadla.

Hosté zahrozili jako první, proti Fekirovi se postabil Rubén. Osasuna odpověděla šikovnou střelou Roberta Torrese těsně vedle. Vůbec nejlepší šanci měli domácí na konci půle, kdy šli v přečíslení 6 proti 2, ale nepochypitelně nezakončili akci gólově. Proti Ávilovi se blýskl Joel.

Ávila neuspěl ani deset minut po pauze, když napálil břevno. To byla poslední zajímavá akce v utkání, které bylo více bojovné než pohledné.

21.09.19 13:00 Villarreal 2:0 Real Valladolid
Branky: 77. S. Cazorla González (z pen.), 89. J. Ontiveros Parra

Zlatá Callejova ruka při střídáních dovedla Villarreal k vítězství nad Valladolidem v poměru 2-0. Výsledek odráží na hřišti viděné.

Villarreal byl totiž po většinu hrací doby lepším a nebezpečnějším celkem, dlouho mu však trvalo, než to dokázal promítnout i do skóre. Stalo se tak poté, co se na hřiště dostali Chukwueze a Ontiveros.

Druhý jmenovaný zařídil v 78. pokutový kop, kterého se ujal Santi Cazorla a proměnil. V předposlední minutě pak centrovaný míč Chukwuezeho neomylně našel hlavu Ontiverose a Callejův žolík přidal druhý zásah. Villarreal se díky triumfu 2-0 posune tabulkou výše.

21.09.19 16:00 Levante 0:0 SD Eibar

Druhý ze tří prozatimních zápasů pátého ligového kola skončil bez branek, koření fotbalu nebylo přítomno na Ciutat, kde si Levante rozdělilo s Eibarem po bodu.

Jeslitže to podle konečného výsledku vypadá na nudných 90 minut, pak jde o mylnou představu. Na trávníku se totiž hrál solidní fotbal, který vedl k šancím na obou stranách. Proti se ale postavili brankáři.

Aitor a Dmitrović byli nepřekonatelní, strážci svatyně Eibaru navíc pomohla při Quiqueho šanci branková konstrukce. Děkovat za získaný bod, což je spravedlivé vyústění, tak mohou fotbalisté zejména oběma mužům mezi třemi tyčemi. 

21.09.19 18:30 Atlético Madrid 0:0 Celta de Vigo

Atlético Madrid potřetí v řadě ztratilo body, tentokrát nedokázalo dát branku Celtě Vigo, která si tak odváží z Metropolitana bod za nerozhodný výsledek 0-0.

Domácí měli nejlepší šance v prvním poločase. Proti Felipemu i Lodimu se ale blýskl Rubén Blanco. Celta Vigo sice hrála s Atléticem vyrovnanou partii, do zakončení se však dostávala jen sporadicky.

Oblak musel ukázat své umění až v 74. minutě proti Santi Minovi. Vůbec poslední příležitost měl pět minut před koncem skvěle hrající Lodi, z úhlu se však jeho tvrdá střela stočila těsně mimo. Ukazatelem skóre nepohnul ani jeden tým.

21.09.19 21:00 Granada 2:0 FC Barcelona
Branky: 2. R. Azeez , 66. Á. Vadillo Cifuentes (z pen.)

Jestliže poslední venkovní zápasy Barcelony mohly být brány jako zdvižený varovný prst, po výkonu v Granadě se už bude hovořit o krizi mimo Camp Nou. Prohra 0-2 je pro Katalánce už sedmým výjezdem bez vítězství v řadě.

A co je horší, výkon se opět ani neblížil nárokům, které jsou na klub úrovně Barcelony kladeny. Domácí byli jednoznačně bojovnějším i nebezpečnějším týmem, vždyť první střela hostů na branku přišla až v polovině druhého poločasu... 

To už v době, kdy Andalusané zaslouženě vedli 2-0. Hned v úvodu střetnutí totiž propadl Junior Firpo a Azeez otevřel gólový účet. V 65. minutě zahrál rukou střídající Arturo Vidal a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Vadillo. Barcelona již s Lionelem Messim na trávníku nedokázala soupeře trvale zatlačit, natož aby si vytvořila skutečnou gólovku. Tři body tak k radosti příznivců zůstaly na Los Cármenes, Granada na rozdíl od obhájce titulu působila dojmem, že je opravdu chce.

22.09.19 12:00 Getafe 4:2 Mallorca
Branky: 7. I. Mohammed (vlastní), 33. J. Molina Vidal (z pen.), 63. A. Nyom , 84. Á. Rodríguez Díaz  – 70. A. Budimir , 77. A. Budimir

Getafe má první čárku v kolonce vítězství. Azulones čtyřmi góly přestříleli Mallorcu, kterou porážka sesunula tabulkou opět o stupínek níže.

Domácí se na Coliseu ujali vedení 3-0, přesto se v průběhu druhého poločasu museli o tři body strachovat. Vlastní gól Baby a trefa Jorge Moliny ze sporného pokutového kopu zajistily Getafe průbězné vedení 2-0 už po půlhodině, v 63. minutě ho přikrášlil Nyom snadným zasáhem z malého vápna.

Mallorcu jako by vysoký náskok soupeře vyburcoval a vrhla do útoku, Ante Budimir dvěma góly stáhl manko na jedinou branku. Jenže v závěru si hosté nepohlídali přhrávku do běhu Ángela a zkušený útočník definitivně rozhodl o tom, že body zůstanou domácím.

22.09.19 14:00 Espanyol 1:3 Real Sociedad
Branky: 71. J. Zaldúa Bengoetxea (vlastní) – 18. W. da Silva , 34. W. da Silva , 75. A. Isak

Espanyol se stále hledá a nijak nepokročil ani proti Realu Sociedad, kterému na RCDE Stadium podlehl 1-3. Baskové si oprávněně přilepšili o tři body do pořadí La Ligy.

Už v první půli totiž nakročili správným směrem, neboť ji ovládl dvěma góly Williana Josého. Největší útočná hrozba Errealy nejprve zakončila únik mimo dosah brankáře, aby poté přidala snadnou druhou branku po pobídce Portua.

Espanyol se jako v předešlých mačích trápil směrem dopředu, jedna z mála menezpečných situací před Moyou se přece jen ujala, vlastní gól Zaldúy zápas zdramatizoval. Ovšem jen na chvíli, protože Calero chyboval a Isak svůj úprk přetavil v třetí radost hostů. Espanyol se po prohře 1-3 propadl do sestupového pásma.

22.09.19 16:00 Valencia 1:1 Leganés
Branky: 21. D. Parejo Muñoz (z pen.) – 35. Ó. Rodríguez Arnaiz

Valencia nedokázala navázat na výhru ze Stamford Bridge a proti poslednímu týmu La Ligy Leganésu v domácím prostředí jen remizovala.

Rodrigův dravý průnik zastavil až za cenu faulu Rubén Pérez, rozhodčí ukázal na penaltový puntík, i když šlo o hodně spornou situaci, a Parejo se nemýlil. Óscar poté z přímého kopu orazítkoval tyč a Braithwaite zcela osamocený hlavičkoval jen do náruče Cillessena. Leganés přece jen vyrovnal, od Carrilla se míč odrazil k Óscarovi, jenž se prosadil střelou na bližší tyč. Garay na druhé straně pálil tvrdě, ale nepřesně.

Valencia se ve druhém poločase snažila strhnout vedení na svoji stranu, její tlak byl ale po většinu času jalový. Pozorně bránící Leganés udržel nerozhodný stav a poprvé v sezóně bodoval.

22.09.19 18:30 Athletic Club 2:0 Deportivo Alavés
Branky: 38. R. García Escudero (z pen.), 72. I. Muniain Goñi

Athletic se minimálně na dvě hodiny posunul na první místo tabulky, když v baskickém derby přetlačil Alavés 2-0.

Lvi ze San Mamés pokračují ve skvělé obranné hře, díky které nemusí střílet mnoho branek, aby získávali body. Dnes se jako první trefil Raúl García z pokutového kopu nařízeného za faul na aktivního Williamse.

Alavés byl horším týmem a Unaie v brance Athleticu prakticky nevyzkoušel. Naopak to byli domácí, kdo ve druhém dějství přidal pojistku. Při Williamsově dělovce zachránilo hosty břevno, o pět minut později už ale Iker Muniain z dorážky rozvlnil síť. Athletic byl lepším týmem a odměnou mu jsou tři body.

22.09.19 21:00 Sevilla 0:1 Real Madrid
Branky: 64. K. Benzema

Real Madrid se dokázal oklepat z debaklu v Paříži a po zodpovědném výkonu si na stadionu Sevilly došel pro tři body. Jediný gól vsítil Karim Benzema.

Utkání bylo plné osobních soubojů a nasazení, skutečných šancí ovšem bylo minimum. A když už se nějaká vyrojila, patřila výhradně Realu Madrid. V pětatřicáté minutě vychytal Vaclík z úhlu Hazarda, o chvíli později se na něj ještě z lepší pozice řítil Carvajal, český brankář znovu vyšel jako vítěz.

V 65. minutě už byl Vaclík bezmocný. Benzema využil Carvajalova přesného centru a hlavou zamířil do protipohybu ochránce branky Sevilly - 1-0 pro Real Madrid. Seville se nedařilo dostat do tlaku či přílžitosti, Courtois prožil až příliš klidný večer, během něhož nemusel ani jednou zasahovat. Zidanův výběr se bodově dotáhl na vedoucí Athletic.

 

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace