Preview: Anglie - Španělsko

John Terry a Fabio Capello (© as.com)

Slavný stadion Wembley dnes uvidí prestižní přatelský zápas mezi Anglií a Španělskem.

Hlavní pozornost je už před výkopem soustředěna na Ikera Casillase. Vicente del Bosque potvrdil, že brankář Realu Madrid nastoupí od první minuty. Bude to po 126., co Casillas oblékne dres národního týmu, čímž se vyrovná dosavadnímu rekordmanovi Andoni Zubizarretovi.

La Roja chce Casillasovi oslavu zpříjemnit vítězstvím a dát zapomenout na některá nepovedená vystoupení v přípravných utkáních, jako tomu bylo proti Portugalsku či Argentině.

Vicente del Bosque proto nasadí to nejlepší, co má k dispozici. Piquého doplní na stoperu Sergio Ramos, čímž se na pravem kraji obrany uvolní místo pro Arbelou. O stejný post na opačné straně bojují Jordi Alba a Nacho Monreal. Xavi, Busquets a Xabi Alonso jsou jistotami, Iniesta, Villa a falešná devítka David Silva by měli těžit z jejich přihrávek.

Španělé nemají na Wembley dobré vzpomínky, před patnácti lety zde vypadli s domácím výběrem na mistrovství Evropy na pokutové kopy.

Capello nepovolal Wilshera, Younga, Gerrarda či Ferdinanda. Po dvou letech mohl reprezentační dres obléknout Agbonlahor, kvůli zranění však o dnešní duel přijde. Ani Wayne Rooney úřadující mistry světa i Evropy neohrozí, přestože se jeho disciplinární trest na patelské zápasy nevztahuje.

Na stadionu Wembley bude uveden míč do pohybu v 18:15, rozhodčím bude Belgičan Frank de Bleckeere.

Pravděpodobné sestavy:

Anglie: Hart; Walker, Cahill, Lescott, Cole; Lampard, Barry, Jones, Sturridge; Bent a Welbeck.

Španělsko: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xabi Alonso, Xavi; Iniesta, Villa a Silva.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace