Preview druhých zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Projde Betis do dalšího kola Evropské ligy? (© as.com)

Zatímco tři španělští zástupci půjdou do odvet šestnáctifinále Evropské ligy tradičně ve čtvrtek, Sevilla nastoupí již ve středu.

Sevilla - Lazio Řím, středa 18:00

Zdálo se, že středečních zápasů si Sevilla v příští sezóně užije dostatek, jenže v domácí soutěži se její jízda za Ligou mistrů zasekla a s postavením v nejlepší čtyřce nebezpečně hazarduje.

Půda Evropská ligy je ale Andalusanům zaslíbená, a tak věří, že jim vlije krev do žil. To by poněkud unaveně působící mužstvo potřebovalo. Z Říma si Sevilla přivezla nadějný náskok 1-0. Dnes si může dovolit remizovat a postup to neohrozí.

Pablo Machín nechce nic ponechat náhodě a podle všeho nasadí své elitní muže s výjimkou vykartovaných Banegy a Wöbera. Lazio nastoupí i s klíčovým útočníkem Immobilem, jenž nemohl zasáhnout do úvodního duelu.

Valencia - Celtic, 18:55

Valencia se díky vítězství 2-0 z Glasgow dostala do situace, kdy by si měla postup s přehledem pohlídat, což ale nepřipravilo o iluze skotské fanoušky.

Ti se na Mestalle chystají v počtu 2,5 tisíc a Celtic tak ve snaze o obrat bude mít dostatečnou podporu. Stadion by měl být solidně zaplněný, příznivci Valencie by měli dorazit v odhadovaném počtu 40 tisíc.

Marcelino má stále řadu absencí, s nimiž se musí poprat. Roncaglia a Kondogbia jsou v trestu, Rodrigo, Paulista a Piccini na marodce.

Villarreal - Sporting Lisabon, 18:55

Možná nejradostnější týden v prozatím nepříliš povedené sezóně prožil Villarreal, když na výhru z Lisabonu 1-0 navázal ligovým triumfem nad Sevillou v poměru 3-0.

V odvetě proti portugalskému celku chce posádka Žluté ponorky pokračovat v nastoleném trendu a potvrdit zlepšující se výkonnost.

Vzhledem k tomu, že liga je pro Calleju prioritou, bude kouč Villarrealu rotovat, ale umírněně. Cáseres, Jaume, Bonera a Bruno jsou mimo hru.

Betis - Rennes, 21:00

Nejtežší práce čeká na Betis, který jako jediný ze zástupců La Ligy v prvním utkání nezvítězil.

I divoká remíza 3-3 ze stadionu Rennes ale Andalusany favorizuje na přesun do dalšího kola. Dnes jim stačí jakákoliv výhra, případně i remízy 0-0, 1-1 či 2-2.

V sestavě se příliš změn neočekává, Setién bude věřit stejným mužům jako obvykle. V dresu Rennes je nejistá účasta Sarra. Jeho absence by šance Francouzů snížila.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace