Preview prvních zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Roque Mesa (© marca.es)

Čtvrtek bude v pohárech patřit Evropské lize, která nabídne první zápasy úvodního kola vyřazovací fáze, do nichž zasáhnou i čtyři španělští zástupci.

Lazio Řím - Sevilla, 18:55

Sevilla se po slabém období v lize upíná k Evropské lize, oblíbené soutěži, do jejíž historie se opakovanými triumfy nesmazatelně zapsala. Na Andalusany nečeká snadná úloha k vyřešení, nastoupí totiž na horké půdě Lazia.

Úkolem Sevilly je uhrát dobrý výsledek a vytvořit si tak slibnou pozici do domácí odvety. Za Lazio nenastoupí útočník Immobile, jenž zkoušel štěstí i v dresu dnešního soupeře. Sevilla postrádá Nolita, Aleixe, Gnagnona a Gonalonse. Neočekává se, že by Pablo Machín nějak výrazně upravoval úvodní jedenáctku oproti té, které důvěřuje v ligových bojích.

Sevilla se může těšit na početnou podporu svých příznivců, do Říma se jich chystá několik tisíc.

Rennes - Betis, 18:55

Andalusii bude reprezentovat i městský rival Sevilly, a sice Betis. V době, kdy je hodně kritizován jeho trenér Quique Setién za výroky proti hernímu stylu Leganésu, se tým musí sjednotit pro zápas na stadionu Rennes.

Francouzský soupeř nebudí takový strach, přesto si Betis nemůže dovolit nic podcenit. Hráči jako Niang, Sarr či český brankář Koubek ukazují, že Rennes má k dispozici solidní kádr.

Ten bude v dnešním střetnutí oslaben o řadu jmen, zatímco Betis musel nechat v Seville jen Bartru a Tella. Debutovat ještě nebude lednová posila Emerson.

Celtic - Valencia, 21:00

Nevšední zážitek čeká Netopýry z Valencie, a to devadesát minut na slavném stadionu Celticu, který patří mezi nejhlasitější místa na evropské fotbalové mapě.

Celtic je ve skvělé formě. Zatímco rok 2018 zakončil prohrou v derby s Rangers, lednem a únorem prochází bez ztráty kytičky - sedm výher v řadě a 21 nastřílených branek. Tierney je jedinou podstatnou absencí Skotů.

Valencia bude při zranění Rodriga a Santi Miny spoléhat v útoku na Kévina Gameira, jemuž se v Evropské lize náramně daří. S 19 góly patří mezi nejlepší střelce její historie. Roncaglia je v trestu a Marcelino nepovolal ani Gayu a Gabriela.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Sporting Lisabon - Villarreal, 21:00

Posádka Žluté ponorky se vždy na kontinentální zápasy těšila, neboť celý rok bojovala o to, aby se jich mohla účastnit. Jenže letos je účast v Evropské lize tak trochu na obtíž.

Villarreal totiž prožívá nejhorší krizi za dobu, co je v La Lize. Nachází se v sestupovém pásmu a ztráta na záchranu se zvětšuje, což zvyšuje nervozitu a nutnost mít víkendová utkání jako naprostou prioritu.

I proto dnes Javi Calleja sáhne k rotaci hráčů a dá příležitost některým jménům, která obvykle nepatří do startovní jedenáctky. Jaume Costa a Bruno Chybí. Soupeřem Villarrealu bude Sportingu Lisabon. V dresu portugalského klubu nenastoupí Nani, Battaglia a Mathieu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace