Prodej Özila vyvolal mezi fanoušky i hráči Realu Madrid rozpaky

Mesut Özil (© as.com)

Přestup Mesuta Özila do Arsenalu se dá považovat za překvapivý. Mnozí viděli dlouholetou budoucnost německého fotbalisty na Bernabéu.

Také samotný Özil před necelým rokem prohlásil, že "jeho život v Realu Madrid je perfetkní". Oblíbený byl mezi fanoušky i spoluhráči. Proč tedy změnil působiště? Podle deníku Marca je za vším Özilův otec Mustafa, jenž požadoval po Realu Madrid v květnu loňského roku pro syna vylepšenou smlouvu, ale dostalo se mu odpovědi, že "momentálně na to není ten pravý čas".

To Mustafu Özila mělo dopálit do té míry, že okamžitě začal shánět pro svého potomka zájemce a zároveň mu stále opakoval, že si jej v Madridu neváží, jak by měli. V době, kdy už Bílý balet připravoval pro číslo deset nový kontrakt, tomu možná uvěřil i samotný Özil, zájem Arsenalu se tak přetavil v přestup, kterému se madridský klub už nebránil.

Přesto lze z Němcových prohlášení po přesunu do Londýna cítit zklamání, že etapa na Bernabéu skončila tak brzy. "Özil není na prodej," skandovali fanoušci při prezentaci Garetha Balea, Florentino pérez se je prstem před ústy snažil utišit. O několik hodin později Özila prodal.

To se nelíbí kromě příznivců také hráčům. "Kdyby to bylo na mně, byl by Özil jedním z posledních, které bych prodal. Skvěle jsme si rozuměli, je to jedinečný hráč. Mrzí mě to," řekl Sergio Ramos. Álvaro Arbeloa se přidává: "Když se v neděli loučil, myslel jsem, že je to vtip. Není podobného hráče. Fanoušci ho měli rádi, je to pro ně tvrdé."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace