První posila po dvou letech. Athletic koupil Andera Capu

Ander Capa sledován Ikerem Munianem (© marca.es)

Athletic hlásí první posilu po dvou letech. Z Eibaru získal obránce Andera Capu.

Včera to byly přesně dva roky ode dne, kdy Athletic naposledy přivedl na San Mamés nové jméno. Jedenatřicátého srpna 2015 podepsali Lvi Raúla Garcíu z Atlética Madrid. Od té doby vystačil hrdý klub se svými zdroji v podobě odchovanců z Lezamy. To je v současném fotbale něco zcela výjimečného.

Athletic Andera Capu sledoval už řadu let, ale až v posledních týdnech přinesla jednání výsledek. Eibar získá prodejem dlouholeté opory 3 miliony eur, Capa se novému zaměstnavateli upsal na čtyři roky s výkupní klauzulí ve výši 50 milionů eur.

Oba kluby se zároveň dohodly, že pro letošní sezónu zůstane 25letý pravý bek či křídlo, který už působil v mládežnických týmech Athleticu a je jeho sociem (členem), na Ipurúe ve formě hostování. "Je to přání hráče, který nechtěl, aby byl Eibar poškozen. S dohodou jsou spokojeny všechny tři strany," uvedl prezident Athleticu Josu Urrutia.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace