Sevilla získala Rakitiće, Konko odešel

Ivan Rakitić (© marca.es)

Sevilla získala posilu do středu pole, ze Schalke přišel Ivana Rakitiće. Klub naopak opustil Abdoulay Konko.

Za dvaadvacetiletého chorvatského reprezentanta zaplatili Andalusané pouze 2,5 milionu eur, neboť Rakitić by se po skončení sezóny stal volným hráčem. Smlouva byla podepsána do léta 2015.

"Jsem spokojený a nadšený, protože přestup do Sevilly jsem si přál. Měl jsem hodně nabídek, ale mým cílem bylo Španělsko, kde ta sevillská byla nejlepší. Doufám, že se co nejrychleji přizpůsobím La Lize. Je to další krok dopředu v mé kariéře," uvedl Rakitić, o kterého se zajímaly také Valencia, Atlético, Juventus nebo Manchester City.

Rakitić má i přes svůj mladý věk na kontě přes 150 startů v soutěžních zápasech. Nejvíce jich nasbíral v Schalke, kde odehrál posledních 3,5 let. 

Sevillu naproti tomu opouští Abdoulay Konko, jenž se vrací do Janova, odkud na Pizjuána před třemi sezónami zamířil výměnou za 9 milionů eur. Konko měl v sestavě zacelit díru po Dani Alvesovi, což se mu však nepovedlo. Šestadvacetiletý Francouz se proto musel poroučet, Janov přijde návrat pravého beka na 6 milionů eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace