Shrnutí 2. kola Primera División

Joan Jordán (© marca.es)

Real Madrid si neporadil s rolí favorita a doma jen remizoval s Valladolidem. Barcelona naopak válela proti Betisu, kterému nadělila pět branek. Sevilla zvládla andaluské derby na půdě Granady vítězně.

Mezi Osasunou a Eibarem gól nepadl, remízou skončil i zápas mezi Getafe a Athleticem. Celta Vigo zdolala Valencii.

Real Sociedad vyhrál na Mallorce, mezi Alavésem a Espanyolem se na gól čekalo marně. Atlético si zopakovalo vítězství 1-0 z úvodního kola, tentokrát na stadionu Leganésu.

 
23.08.19 20:00 Granada 0:1 Sevilla
Branky: 52. J. Jordán Moreno

Granadě se návrat do La Ligy na domácím stadionu nepovedl, v regionální bitvě nestačil nováček na Sevillu. O výsledku rozhodla jediná trefa Joana Jordána.

Zápasu sice nechybělo nasazení, oba týmy ale měly problém s přesností. Z nudy tak vybočil jen ošklivý souboj Víctora Díaze a Reguilóna, po němž musel obránce Sevilly střídat. Skutečná šance přišla až v závěru poločasu, Carriço a De Jong se však při snaze dorazit míč vyražený brankářem srazili...

Nedlouho po změně stran sice De Jong v šanci prováhal čas na zakončení, ale práci za něj dokončil Joan Jordán a poslal Sevillu do vedení. Vyrovnat se pokusil Machís, z úhlu pálil nad. Tomáš Vaclík další ošemetnou situaci řešit nemusel a udržel čisté konto i ve druhém zápase sezóny.

23.08.19 22:00 Levante 2:1 Villarreal
Branky: 68. R. Martí Salvador (z pen.), 73. R. Martí Salvador (z pen.) – 3. G. Moreno Balaguero

Levante dokázalo otočit derby proti Villarrealu a po vítězství 2-1, které zařídil dvěma proměněnými pokutovými Roger, bere první tři body v sezóně.

Villarreal měl skvělý vstup do střetnutí a už po čtyřech minutách otevřel skóre Gerard Moreno. Hosté na hřišti vládli a jen nepřesné zakončení Ekambiho a výborný reflex Aitora proti teči Alberta Morena udržely Levante ve hře.

Domácí začali kousat až po změně stran. V 65. minutě našel VAR v nenápadném souboji faul Ekambiho, Morales nařízený pokutový kop neproměnil, Andrése nepřekonal ani z dorážky. Jenže hostující brankář až příliš brzy vystartoval z čáry, tudíž se penalta opakovala a tentokrát Roger mířil přesně. O chvíli později předvedl Andrés kiks při rozehrávce, který hasil jen za cenu dalšího kopu z puntíku. Míč si opět postavil Roger a zamířil na stejnou stranu, kterou Andrés opět vystihl, cestě balónu do sítě však nezabránil. Levante vedlo 2-1, a když přežilo tutovku Gerard z nastavení, náskok uhájilo až do konečného hvizdu.

24.08.19 17:00 Osasuna 0:0 SD Eibar

Nepříliš pohledných 90 minut mezi Osasunou a Eibarem skončilo logickou bezgólovou remízou, ze které budou mít větší radost hostující fotbalisté.

Zatímco v otázce přístupu nešlo týmům nic vytknout, pokud jde o fotbalovost, té na trávníku na rozdíl od nasazení a nedovolených zákroků mnoho nebylo. První poločas tak skončil, aniž by některý z brankářů musel trnout při gólové šanci. Zajímavá byla jen přízemní střela Roberta Torrese těsně vedle.

V 56. minutě se při první a poslední tutovce zaskvěl Dmitrović, jenž tak rozesmutnil dobře hrajícího Ávilu. Další vzrušení nepřišlo, a tak se na stadionu El Sadar zrodila bezgólová remíza.

24.08.19 19:00 Real Madrid 1:1 Real Valladolid
Branky: 82. K. Benzema  – 88. S. Guardiola Navarro

Ani celozápasový tlak a množství střel nedovedly Real Madrid k vítězství nad Valladolidem. Produktivnější hosté si na cestu zpět přibalili cenný bod z Bernabéu za remízu 1-1. Oba góly padly v závěrečné desetiminutovce.

Zinédine Zidane dal v základní sestavě příležitost Jamesovi i Baleovi, dvěma hráčům, s nimiž pro letošní sezónu nepočítal. A právě z jejich spolupráce se zrodila první šance, Velšan ale střílel těsně vedle. Aktivní James i Bale to zkoušeli z dálky, jejich pokusy však cíl míjely. Benzema sice mířil mezi tři tyče, ale Masip ho z úhlu vychytal.

Obranná tvrz Valladolidu odolávala i po příchodu z kabin, v 69. minutě hlavičkoval Jović do spojnice. Vysvobození přišlo pro domácí až v 82. minutě, kdy Benzema z otočky poslal míč přesně k tyči a jako první se zapsal na listinu střelců. O šest minut později ale neuhlídal Real Madrid pas za obranu a Guardiola vyrovnal. Favoritovi už nezbyl čas na reakci, takže zaznamenal první ztrátu sezóny a navázal na loňské špatné výsledky z domácího hřiště.

24.08.19 21:00 Celta de Vigo 1:0 Valencia
Branky: 15. G. Fernández Leites

Celta Vigo předvedla lepší výkon než proti Realu Madrid a odměnou ji jsou cenné tři body. Valencia naopak podruhé zklamala a v tabulce zůstává bez výhry.

Zejména první půle poskytla zajímavou podívanou, během které se střídaly nebezpečné situace na obou koncích hřiště. Jediná branka utkání přišla po patnácti minutách, kdy Gabriel Fernández šikovně usměrnil patičkou pobídku Denise Suáreze mimo dosah překvapeného Cillessena.

Iago Aspas následně nevyužil podklouznutí obránce a trefil jeho na čáře stojícího kolegu. Vyrovnat mohl Wass, jenže Rubén proti němu vytasil senzační zákrok, kterým vytěsnil balón na břevno. Podobně se v závěru poněkud opatrnějšího druhého poločasu blýskl Cillessen proti Denisi Suárezovi. Stejný souboj si oba bývalí spoluhráči z Barcelony zopakovali v nastaveném čase, kdy Celta dostala výhodu pokutového kopu. Cillessen ale opět Denise vychytal. Na výsledek už to vliv nemělo, Celta Vigo udržela nejtěsnější vedení.

24.08.19 21:00 Getafe 1:1 Athletic Club
Branky: 12. J. Mata Arnaiz  – 6. R. García Escudero

Další remízový výsledek se zrodil na Coliseu, kde nenašel vítěze duel mezi Getafe a Athleticem.

Kdo přišel na stadion s dvanáctiminutovým zpožděním, mohl litovat, protože promeškal vše podstatné. V otevřeném úvodu totiž nejprve využil přesného centru na zadní tyč Raúla García, aby s rychlou odpovědí ve formě vyrovnání přišel Jaime Mata.

Jak se ukázalo, to byl konec s góly i s šancemi. Ve zbývající části střetnutí už dominovaly obrany, nenašel se žádný hrdina, který by strhl vítězství na stranu jednoho z týmů. Výsledek 1-1 znamená, že si Getafe i Athletic připisují do tabulky po bodu. Pro domácí jde o první zisk sezóny.

25.08.19 17:00 Deportivo Alavés 0:0 Espanyol

Druhé ligové kolo zatím nepřináší góly a bohužel ani zábavné zápasy. Mezi nudná představení se přidalo i to z Mendizorrozy. Sítě marně čekaly na rozvlnění, branka nepadla.

A není se co divit, vždyť prostor mezi třeba tyčemi byl od obou týmů v součtu trefen jen třikrát. Alavés i Espanyol působily dojmem, že se bojí otevřít hru a zkusit urvat vítězství, místo toho se spokojily s bodem.

Až nastavený čas konečně přinesl vzrušení. Borja Sainz a Rubén Duarte měli možnost strhnout vedení na stranu Alavésu, Diego López však v obou případech dokonale zakročil.

25.08.19 17:00 Mallorca 0:1 Real Sociedad
Branky: 83. M. Ødegaard

Martin Ødegaard zaznamenal první gól v La Lize a zajistil Realu Sociedad další venkovní úspěch. Po remíze na Mestalle Baskové vezou tři body ze stadionu bojovné Mallorcy.

Nejlepší příležitost úvodní pětačtyřicetiminutovky měl hostující Oyarzabal, brankář Reina však ukázal, že je mužem na svém místě. Mallorca poznala, že odhodlání a bojovnost v nejvyšší soutěži ne vždy stačí. Je totiž potřeba mít se na pozoru za každé situace.

Jako v 83. minutě, kdy baleárský celek rozehrával rohový kop, jenže místo ohrožení branky přišel bleskový kontr zakončený Ødegaardem. Norský mladík před Reinou zachoval chladnou hlavu a jediným gólem večera se stal klíčovou postavou mače.

25.08.19 19:00 Leganés 0:1 Atlético Madrid
Branky: 71. V. Machín Pérez

Atlético po derby proti Getafe zdolalo i dalšího místního rivala výsledkem 1-0, tentokrát Leganés před jeho vlastním publikem.

Pro Atlético jde o vůbec první vítězství na stadionu Butarque, které trefil střídající Vitolo. Bývalý křídelník Las Palmas a Sevilly si stále hlasitěji říká o místo v základní sestavě Diega Simeoneho.

V 71. minutě po pasu J. Félixe si ve vápně poradil náramně a k akci přidal i přesné zakončení. Atlético má plný počet bodů, Leganés naproti tomu padl i ve druhém domácím střetnutí sezóny a Mauricio Pellegrino má do dalších kol o čem přemýšlet...

25.08.19 21:00 FC Barcelona 5:2 Real Betis
Branky: 41. A. Griezmann , 50. A. Griezmann , 56. C. Pérez Sayol , 60. J. Alba Ramos , 77. A. Vidal Pardo  – 15. N. Fekir , 79. L. Morón García

Nejgólovější utkání kola bylo k vidění na Camp Nou, kde Barcelona zaslouženě smetla Betis vysoko 5-2. Katalánci i bez Messiho a se skvělým Griezmannem působili mnohem svěžejším dojmem než před týdnem v Katedrále.

Barcelona začala velkým tlakem a úchvatná kombinační akce mohla přinést první zásah, jenže nebyla zakončena přesně. Betis naopak z první šance udeřil. Busquets špatně rozehrál na polovině hřiště a rychlý kontr přetavil v překvapivé vedení svým prvním gólem ve Španělsku Fekir. Rafinha byl blízko vyrovnání, po další dobré kombinaci zachránil Betis blok obránce. Lépe si vedl o chvíli později Griezmann, když se v nelehké pozici protáhl do zakončení po pasu za obranu a zaznamenal premiérovou trefu po přestupu do Barcelony. Rafinha vzápětí na malém vápně selhal.

Velmi dobrý výkon a jednoznačnou převahu si domácí přenesli i do druhé půle. Hned v jejím úvodu Griezmann technickou střelou poslal favorita do vedení, které v rychlém sledu pojistil střelou po zemi Carles Pérez. Betis zkolaboval a Jordi Alba zvýšil v 60. minutě už na 4-1. Barcelona za rozhodnutého stavu sundala nohu z plynu, přesto přidala pátý gól. Střídající Vidal po Griezmannově pasu zatloukl balón pod břevno. Za Betis kontroval krásným gólem do šibenice Loren. Teprve 16letý Ansu Fati měl na svědomí poslední šanci, těsně minul.

 

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace