Soumrak letních turnajů. Tradice skomírá

Depor slaví triumf v Teresa Herrera (© marca.es)

Mají tradici v řádu desítek let, nyní se však nad nimi stahují mračna. Letní turnaje, které jsou ve Španělsku populární a patří do předsezónní přípravy, skomírají.

Téměř všechny míval pod palcem Fernando Torcal, fotbalový byznysmen, který na ně dokázal zlákat nejlepší týmy Španělska, Evropy i Jižní Ameriky. A tak se na Teresa Herrera představil Pelého Santos, Real Madrid Di Stéfana, La Quinta del Buitre i Bílý balet vedený Cristianem Ronaldem, Eusébiova Benfica, barcelonský Dream Team nebo Bayern Müllera. Jenže letos, poprvé od roku 1946, hrozí, že se turnaj pořádaný Deportivem neuskuteční, neboť na Riazoru probíhají úpravy. Jedinou možností na nepřerušení tradice je posunout střetnutí na termín v průběhu soutěžní sezóny. To je ale kvůli nabitému programu takřka nemožné.

Datum a soupeře nezná ani Trofeo Colombino, a tak i Recreativo možná přijde o zápas, který zároveň slouží jako představení nově poskládaného týmu fanouškům. Velké problémy měl Cádiz se svým Ramón de Carranza. Ač jde o jeden z nejprestižnějších letních turnajů, Žluté ponorce se zkrátka nedařilo najít soupeře. Nakonec přece jen dva usmlouvala - Betis a Las Palmas - což si vyžádá změnu formátu. Betis jde rovnou do finále, kde ho doplní vítěz ze zbylé dvojice.

Valencia si to v Trofeo Naranja rozdá s Leverkusen, Barcelona zlákala na Gampera Bocu Juniors a Real Madrid na Trofeo Bernabéu AC Milán. El Costa Brava nabídne atraktivní souboj pořádající Girony s Tottenhamem. Málaga určila na svůj Costa del Sol datum 11. srpna, ale soka zatím nemá. Emma Cuervo v Lugu bylo zrušeno, Villa de Gijón rovněž, fanoušci Sportingu mají smůlu podruhé za sebou. 

Letní turnaje byly natolik důležité, že Jesús Gil neváhal odvolat Joaquína Peiróa z funkce trenéra Atlética po špatném výkonu na Colombinu a dvou prohrách na Carranze. Nyní jejich život komplikuje například International Champions Cup, pro který se vžil název "letní Liga mistrů". Atlético, Barcelona či Real Madrid na něm získají odměnu až 4 miliony eur za zápas...

Účastnit se španělských letních turnajů už prostě nepředstavuje takovou čest, jako tomu bylo v minulosti.

Hlavní letní turnaje:

* červeně - zrušen, žlutě - nejistý, zeleně - bude se hrát

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace