Stadion Girony byl polepen fotografiemi Anne Frankové v dresu Barcelony

Fotografie Anne Frankové v dresu Barcelony (© as.com)

Nepříjemnou dohru má utkání mezi Gironou a Espanyolem, stadion Montilivi byl totiž polepen fotografiemi Anne Frankové v dresu Barcelony.

A to v sektoru hostů, příznivci Espanyolu se však od nevhodného chování distancují a tvrdí, že čin mají na svědomí jednotlivci, kteří nepatří do žádné ze skupin příznivců klubu.

Příběh Anne Frankové se stal jedním ze symbolů děsivého holokaustu, ani ne šestnáctiletá židovská dívka s původem z Německa zahynula v roce 1945 v koncentračním táboře Bergen-Belsen.

K podobné události došlo před dvěma roky v Itálii, kdy fanoušci Lazia polepili Olympijský stadion v Říme Anne Frankovou v dresu konkurenčního AS a vše doprovodili antisemitistickými nápisy. Třinácti z nich potrestalo Lazio zákazem vstupu na utkání, klub musel zaplatit pokutu 50 tisíc eur a před všemi zápasy v zemi byly předčítány úryvky z deníku Anne Frankové.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace