UD Ibiza zapsal do klubové kroniky nezapomenutelný rok

Rok 2021 bude na Ibize navždy pamatován jako rok, kdy klub postoupil do druhé španělské ligy. UD Ibiza se to podařilo jako prvnímu celku ze španělského ostrova.

Ibizský fotbal si už navždy bude pamatovat uplynulý rok. Klubu UD Ibiza se podařilo probojovat do druhé španělské ligy, La Liga Smart Bank. Nikdy předtím se něco takého fotbalovým klubům z ostrova Ibiza nepodařilo. Poprvé tak má ibizský fotbal zastoupení v profesionální ligové soutěži. UD Ibiza začínala rok 2021 ve třetí španělské lize a po postupu do druhé nejvyšší ligy má před sebou důležitý cíl – pokusit se zkonsolidovat tým, přizpůsobit se rytmu profesionálního fotbalu a především se zachránit. Krok za krokem, pomalu, ale s rozhodností.

V roce 2015 vytáhl Amadeo Salvo tým UD Ibiza z propasti zapomnění. Historické tažení odstartoval v šesté lize na regionální úrovni a cestu zakončil v květnu 2021 v památném utkání proti Murcii. Ibizský tým, vedený v té době Juan Carlos Carcedem, si s protivníkem poradil nejtěsnějším možným rozdílem 1-0, po velice kontroverzním pokutovém kopu. Tři potřebné body si ale do tabulky Ibiza připsala a mohla začít slavit postup do druhé ligy.

Další historický krůček přišel s prvním zápasem v Lize Smartbank, Ibiza zahájila sezónu utkáním v Zaragoze a po remíze 0-0 si připsala také první body. Start do ligy vyšel Ibize náramně, protože bodovala po remíze 2-2 také ve svém prvním domácím utkání s Malagou a ve třetím ligovém kole se prosadila na hřišti Leganes 1-2 a slavila první výhru. V dalších třech ligových kolech si připsala Ibiza pokaždé bod za remízu 1-1 a s prázdnou odešla až v utkání osmého kola v Eibaru. Z výsluní náhle padla Ibiza do první výsledkové krize. Tu se klubu pod vedením Carceda podařilo ukončit sérií tří výher a dvou remíz, ale konec roku 2021 nebyl pro Ibizu příznivý. V šesti posledních kolech se nepodařilo Ibize vyhrát ani jednou a špatné výsledky stály trenéra Carceda místo.

Ibiza tak prosinec 2021 ukončovala těsně nad sestupovými příčkami a bez trenéra, ale vedení klubu dlouho nenechalo fanooušky v napětí. Zkontaktovalo Paco Jémeze, který souhlasil, že blancocelestes povede v druhé půlce sezóny. První zkouška ohněm přijde hned v nedělí, kdy Ibiza zajíždí na horkou půdu Fuenlabrada, přímého konkurenta v boji o udržení se.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace