Valencia opět v hluboké ztrátě, nejvyšší čistý zisk měl v sezóně 2017/2018 Real Madrid

Trenér a hráči Valencie (© marca.es)

Portál Palco23 zveřejnil každoroční ekonomickou zprávu o La Lize. Nejvyšší čistý zisk má Real Madrid, naopak Valencia se opět ocitla v hluboké ztrátě.

Real Madrid sice dluží 292 milionů eur, avšak dokázal hospodařit s čistým ziskem 31 milionů eur. V patách mu jsou Real Sociedad (čistý zisk téměř 29 milionů eur) a Sevilla (26).

Dobrou zprávou pro celou soutěž je, že drtivá většina klubu je v zisku. Výjimku tvoří jen Athletic, jenž je na nule, a minusoví Rayo Vallecano (ztráta 2 miliony eur), Huesca (2,5) a zdaleka nejhůře dopadla Valencia (36). Netopýři pokračují v trendu posledních dvou let, kdy byli ve ztrátě 27 a 31,5 milionů eur. Důvodem jsou drahé nákupy hráčů, potíže s rozestavěným novým stadionem a trest od Evropské komise, která klubu nařídila vrátit přes 20 milionů eur za nedovolené záruky poskytnuté státem za úvěry.

Nejzadluženějším klubem La Ligy je Barcelona (dluh 809 milionů eur), kterou následují Atlético (751) a Valencia (405). Nejvyšších příjmů dosáhly Barcelona (896 milionů eur), Real Madrid (802) a Atlético (333).

La Liga v sezóně 2017/2018 poprvé zaznamenala celkové příjmy přesahující 4 miliardy eur (téměř 4,5), zisk činil 170 milionů eur.

Finanční situace klubů La Ligy za ročník 2017/2018:

* DN - čistý dluh, RE - zisk před započtením úroků, daní a odpisů, RN - čistý zisk

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace