Valladolid chce lepší stadion. Třeba i za hranicemi města

Ronaldo před stadionem José Zorrilly (© as.com)

Podle zástupců Valladolidu už není stadion José Zorrilly důstojným domovem tamějších fotbalistů.

"Ronaldo (slavný Brazilec je prezidentem a majitelem klubu) chce, aby fanoušci chodili na stadion, který pro ně bude pohodlný a bude odpovídat současným nárokům," vysvětluje David Espinar, pravá ruka Ronalda, a dodává, že kromě možnosti rekonstruovat současný stánek připadá v úvahu i přesun za hranice města.

"Vylepšení stadionu a sportovního centra je potřeba a nezávisí na tom, jak se bude týmu dařit po sportovní stránce. Prezidentovým cílem číslo jedna je hledat ta nejlepší řešení pro fanoušky. Nechceme, aby chodili na nehezký stadion. Chceme stadion, který je hoden tohoto města, což ten současné není. Zvažujeme všechny možnosti, tedy včetně přesunu z Valladolidu a postavení nového stadionu, který byl patři klubu, v jeho okolí, pokud nám vedení jiného města vyjde vstříc více než to Valladolidu. Nechci, aby to vyznělo jako ultimátum, jde jen o to, že sledujeme všechny alternativy. Nemáme příliš času, protože chceme začít s pracemi už po konci ligy," dodal Espinar.

Starostu Valladolidu Óscara Puenteho Espinarova slova rozohnila: "Nejde o ultimátum, klub vedení města jednoduše vydírá. Nečekal jsem, že to řeknou veřejně. Asi je nezajímá spojení s městem a říkají si, že půjdou tam, kde se o ně lépe postarají. Není náhoda, že takové prohlášení zaznělo třicet dnů před místními volbami. Toto město ale nebude tolerovat vydírání ze strany Davida Espinara, Ronalda a ani Michaela Jordana, pokud by se o to pokusil. Snažíme se o to nejlepší pro klub i město, ale ne pod nátlakem nebo výhružkami."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace