Valladolid upraví Zorrillu. Zmizí poslední ochranný příkop ve španělském fotbale

Ochranný příkop na stadionu Zorrilla (© as.com)

Valladolid začal s úpravou stadionu Zorrilla. Jednou z nejvýraznějších změn bude odstranění ochranného příkopu.

"Hrací plochu musí od tribun určených pro diváky oddělovat zeď, příkop nebo jiný bezpečnostní prvek," nařídil na konci sedmdesátých let Španělský fotbalový svaz v reakci na několik incidentů. Postupem času zdi, příkopy či atletické dráhy mizely, obvykle v rámci rekonstrukcí stadionů, které dle nových norem FIFA a UEFA měnily všechna místa k sezení.

Z Camp Nou byl příkop odstraněn v roce 1994, na Balaídosu zasypán cementem v roce 2012, na Mendizorroze či Coliseu je zakryt mříží, která má zabránit, aby do něj spadli diváci, jako tomu bylo v roce 2007, kdy fanoušci Alavésu až příliš horlivě slavili vstřelený gól.

Zorrilla je tak posledním španělským stadionem, kde je ještě propast mezi trávníkem a tribunami zcela funkční. Se čtyřmi metry byla navíc podle La Ligy vůbec nejhlubší v zemi, což poznala zejména úklidová četa, která z ní pravidelně vybírala zbytky jídla, tiskovin a dalších známek aktivity fanoušků.

Do začátku sezóny 2019/2020 zmizí i ze stánku Valladolidu, klub více zapustí hrací plochu a získá tak 1 594 nových míst k sezení. Střídačky se po vzoru Anglie stanou součástí tribuny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace