Velkou trojku doprovodí do Ligy mistrů Valencia, Evropskou ligu si zahrají Getafe, Sevilla a Espanyol, Girona sestupuje

Valencii se otevřely dveře do Ligy mistrů (© marca.es)

Až poslední ligové kolo rozhodlo o tom, které týmy budou zastupovat Španělsko v kontinentálních soutěžích a kdo bude třetím sestupujícím.

Již dlouhé týdny bylo jasné, že Liga mistrů neunikne obvyklé trojici Barcelona, Atlético a Real Madrid. Na poslední chvíli se k nim přidala Valencia, které se v první polovině sezóny nedařilo, ale ve druhé se skvělým způsobem zvedla, po 37. kole poprvé poskočila na čtvrtou příčku, kterou díky triumfu ve Valladolidu uhájila i v posledním zápase.

O milionový sen přišlo Getafe, které ale po počátečním smutku bezpochyby vezme zavděk i přesunem do Evropské ligy. Ta je zklamáním pro Sevillu, která podstatnou část ligového ročníku strávila na pozicích Ligy mistrů, nakonec se však musí spokojit s konečném šestým místem.

Do Evropské ligy se díky složení finále Copy kvalifikuje i sedmý v pořadí. V závěrečném kole vytlačil z této příčky Athletic Espanyol, budou to tedy právě Katalánci, kdo si soutěž zahraje, avšak budou se muset prokousat přes tři předkola.

Třetí Černý Petr v podobě sestupu připadl Gironě. Společně s ní padají do Segundy také Huesca a poslední Rayo Vallecano.

Postupující do evropských pohárů:

Liga mistrů - Barcelona, Atlético, Real Madrid a Valencia.
Evropská liga - Getafe, Sevilla a Espanyol.

Sestupující: Girona, Huesca a Rayo Vallecano.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace