Zajímavosti La Ligy: kolik času a přihrávek potřebuje na gól Barcelona? Kdo má nejvíce získaných míčů v Evropě?

Záběr z utkání mezi Barcelonou a Sevillou (© marca.es)

Počet střel, rohových kopů, faulů... To jsou statistiky běžně dostupné po každém utkání. Ale jak dlouho například trvá Barceloně cesta ke gólu a kolik během ní napočítají Katalánci přihrávek? Nebo kdo má nejvíce získaných míčů napříč celou Evropou?

Není žádným tajemstvím, že herní styl Barcelony ja založený na držení míče. V průměru v každém utkání vyprodukuje 194 (27 procent ze všech) přihrávek, které se dají označit jako konzervativní, jejichž účelem není postup vpřed, ale prosté udržení míče na kopačkách a větší možnost odpočinku. 

Ke vstřelení gólu potřebuje Valverdeho tým průměrně 16 přesných pasů a 43 vteřin, což kontrastuje s Valladolidem, kterému stačí 1,6 přihrávky a jedna vteřina, aby skóroval. Nejlépe se Barceloně, což je při pozici Lionela Messiho logické, útočí středem (13 branek). Společně se Celtou pak volí nejčastěji levou dráhu (6 branek), zatímco mužstvo z Viga dominuje pravé straně (9 branek). Messi je navíc fotbalistou, jehož přihrávka nejčastěji míří do velkého vápna (111krát). Následuje ho Jesús Navas ze Sevilly (107krát).

Jestliže si Messi drží tradičně vysokou výkonnost, jeho spoluhráč Gerard Piqué není v úvodu sezóny v ideální formě. Žádný jiný hráč Primery totiž neudělal tolik chyb (12) vedoucích k inkasované brance. 

Barcelona je týmem, který nejméně často zkouší dlouhé pasy. Nejfrekventovanější je tento postup vpřed u Getafe, nejúspěšnější u Realu Madrid (75 procent dlouhých přihrávek najde svůj cíl). Bílý balet ale prozměnu nejčastěji spadne do offsidové pasti (39 odmávaných offsidů), na opačném konci je Girona (17). Mezi hráči má problémy s hlídáním linie útočník Getafe Ángel (18 offsidů). Možná i proto nedosáhlo Getafe prozatím za žádný gól ze standardní situace.

Nejefektivnější postup vpřed vtiskl své Seville Pablo Machín, Andalusané vévodí žebříčku branek vstřelených z brejků (10). Rychlé kontry soupeřů neumí zastavit Betis a Levante (12 inkasovaných branek). 

Nejvíce gólů je k vidění v posledních 15 minutách. Atlético a Real Madrid ještě neinkasovaly zpoza hranice velkého vápna, Girona a Valencia naopak z této oblasti neskórovaly. Průniky jeden na jednoho nejčastěji zkouší Rayo Vallecano (152 úspěšných z 300), Leganés je opakem (jen 154 pokusů, 74 úspěšných).

Éver Banega ze Sevilly má nejvíce získaných míčů nejen v La Lize (110), ale i napříč elitními evropskými ligami. Nejčastěji fauluje (31krát) Raúl García z Athleticu, nejčastěji faulovaný je gironský Borja García (42krát). Nejvíce úspěšných přihrávek nasbíral Ivan Rakitić z Barcelony (930), nejvíce zákroků gólman Levante Oier (58 - nejvíce v Evropě).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace