Zubeldía je prvním odvolaným koučem letošní La Ligy, nahradit by ho mohl Karanka

Luis Zubeldía v Alavésu skončil (© marca.es)

Luis Zubeldia už není přítomností a budoucností Alavésu, nýbrž jeho minulostí. Klub mladého trenéra po domácí prohře 0-3 s Villarrealem odvolal.

Vloni byl Alavés pozitivním překvapením La Ligy a v Copa del Rey dokráčel až do finále, úvod letošní sezóny ale mužstvo s mnoha změnami v kádru a s novým lodivodem na lavičce nezvládlo.

Čtyři prohry v řadě, žádný vstřelený gól a sedm inkasovaných, což je nejhorší vstup do Primery v 96leté historii Alavésu, k velmi slabý herní projev. To jsou důvody, proč se teprve 36letý Zubeldía stal po pouhých třech měsících ve funkci prvním odvolaným koučem ligového ročníku 2017/2018, a to již v polovině září.

Alavés prozatím přebírá Zubeldíův asistent Javier Cabello, ale klub se podle španělských médií bude snažit získat Aitora Karanku, kterého lanařil již během léta. Třiačtyřicetiletý kouč tehdy odmítl s odůvodněním, že chce zůstat v Anglii, kde naposledy vedl Middlesbrough.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace