Bartomeu: Messi od prvního dne říkal, že se platy budou muset snížit

Josep Maria Bartomeu (© marca.es)

Prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu potvrdil, že Lionel Messi byl od začátku pandemie koronaviru nakloněn možnosti snížení platů všech hráčů prvního týmu, aby se klubu v těžkém období po ekonomické stránce ulevilo.

Včera odpoledne Argentinec oznámil, že hráči se vzdají 70 procent mezd a navíc finančně pomohou ostatním zaměstnancům Barcelony. Zároveň si rýpl do vedení klubu, které se podle Messiho snažilo vytvořit na hráče tlak.

Bartomeu následně přišel s poděkováním a vysvětlením: "Messi od prvního dne říkal, že se platy budou muset snížit. Hráčům budou sníženy o 70 procent plus další 2 procenta, která budou využita na vyrovnání platů ostatních zaměstnanců. Ti tak budou i nadále pobírat 100 procent svých výdělků. Tato nabídka přišla od kapitánů. Je to gesto, které dokazuje jejich oddanost klubu. Chtěli jsme se dohodnout, i když nám zákon umožňuje učinit opatření jednostranně, protože dohoda je nejlepším řešením pro Barçu."

"Že si někteří hráči stěžovali? Možná jim vadily věci, které řekli lidé zvenčí i zevnitř klubu a neměli dostatek informací. Ale jednání jsem vedl jen já a Óscar Grau (ředitel Barcelony) a my jsme nic neříkali. Měsíčně ušetříme 14 milionů eur čistého na platech prvního týmu, další 2 miliony eur na platech ostatních sportovních mužstev. Nedosáhneme na očekávané příjmy 1,05 miliardy eur, ale až do února jsme zaznamenali rekordní nárůst, který byl vyšší než předpoklady."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace