Dohrajte sezónu na Kanárech, nabízí La Lize asociace hotelů z Tenerife

Stadion Tenerife (© marca.es)

La Liga má další možný scénář, jak dokončit letošní ligový ročník, který byl přerušen kvůli pandemii koronaviru.

Asociace hotelů z Tenerife (Ashotel) totiž soutěži nabídla, aby se zbývajících 11 kol dohrálo na Kanárských ostrovech, místě, které obvykle patří mezi celosvětově nejvyhledávanější oblasti pro trávení dovolené.

V roce 2019 zamířilo na Kanárské ostrovy přes 15 milionů návštěvníků, ligové boje by mohly oživit ekonomiku v regionu, která při zákazu cestování trpí.

Prezident Ashotel Jorge Marichala vyjmenoval výhody takového řešení - dostatečně velké stadiony druholigových Las Palmas a Tenerife, vybavenost a kvalitní ubytování, izolace od pevniny, která by snížila riziko dalšího rozvoje nákazy, a příjemné klima po celý rok.

Vedení La Ligy se k nápadu zatím nevyjádřilo. Na včerejším setkání mezi AFE (Asociace španělských fotbalistů) a RFEF (Španělský fotbalový svaz) bylo dohodnuto, že se zápasy mohou hrát v rozmezí 72 hodin, byť La Liga údajně usilovala, aby byla pauza jen 48hodinová. Zatím není jasné, kdy a jestli vůbec bude možné letošní ročník dokončit.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace