Škatulata, hejbejte se! Všechny týmy La Ligy už mají určený náhradní stadion pro případ lockdownu v regionu

Stadion Wanda Metropolitano (© marca.es)

Španělsko stále bojuje s koronavirem, a proto musel na příkaz vedení La Ligy a svazu každý klub oznámit jméno náhradního stadionu pro případ lockdownu - tedy zastavení obvyklého chodu země, nařízení zákazu vycházení, uzavření obchodů a služeb kromě těch nezbytných a tak dále - ve svém regionu.

Nelze totiž vyloučit, že v některých autonomních oblastech k němu opravdu dojde. V takovém případě by se klub musel na domácí zápasy přemístit na jiný stánek, samozřejmě v odlišném regionu.

Některé celky se dohodly na vzájemné výpomoci, a tak by si Real Madrid "prohodil" domácí půdu s Valladolidem, Real Sociedad s Atléticem či Sevilla s Athleticem. V dalších případech jde o dohodu pouze jedním směrem.

Barcelona by v případě nutnosti našla alternativní domoc na Son Moix, stadionu druholigové Mallorcy.

Jedinou podmínkou bylo, aby stadion splňoval požadavky profesionálního fotbalu, měl dostatečné osvětlení, možnost použití videorozhodčího a dobré umístění pro televizní kamery.

Podívejte se, kde by jednotlivé kluby hrály v případě lockdownu ve svém regionu:

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace