Lopetegui byl den před startem mistrovství světa odvolán, Španělsko povede Hierro

Julen Lopetegui (© marca.es)

Julen Lopetegui byl den před startem mistrovství světa odvolán z funkce trenéra národního týmu, potvrdil prezident Španělského fotbalového svazu Luis Rubiales. Jeho nástupcem je Fernando Hierro.

Viditelně rozladěný Rubiales na dnešní tiskové konferenci uvedl: "Jsme Julenovi vděční za vše, co pro reprezentaci udělal, protože je jedním z hlavních důvodů, proč jsme se do Ruska kvalifikovali, ale jsme nuceni jej odvolat. Jde o jasný vzkaz zaměstnancům svazu, že je potřeba dodržovat určitou formu chování."

Lopetegui byl včera potvrzen jako nový kouč Realu Madrid na příští tři roky. Podle informací médií neměl Rubiales o jednání mezi klubem a Lopeteguim žádné tušení a o dohodě se dozvěděl pouhých pět minut předtím, než madridský celek vše zoficializoval, což svazový prezident následně potvrdil. "Necítím se zrazený, ale problém je, že se vše uskutečnilo bez účasti svazu, což je něco, co nemůžeme přehlédnout. Lopetegui je skvělý profesionál, ale důležitý je i přístup a forma. Dozvěděl jsem se o všem pět minut před tím, než to bylo oficiálně oznámeno."

"Vím, že to rozhodnutí bude kritizované, ale hodnoty svazu určuje svaz. Přeji Julenu Lopeteguimu to nejlepší, ale nemůžeme tolerovat, co se stalo. Kdybychom nereagovali, bylo by to nezodpovědné. Zatím nevíme, kdo ho nahradí. Jediné, co mohu říci, je, že chceme co nejméně zasahovat do týmu. Až budeme vědět více, oznámíme to," dodal Rubiales.

A vedení svazu vědělo více o dvě hodiny později, kdy bylo oficiálně potvrzeno, že Španělsko povede na turnaji dosavadní sportovní ředitel reprezentace Fernando Hierro.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace