Preview: Portugalsko - Španělsko

Dobrá nálada v reprezentaci (© marca.es)

Španělsko dnes večer debutuje na mistrovství světa, prvním soupeřem, který prověří náladu Hierrova výběru, bude Portugalsko.

Střetnutí nabízí hned několik otazníků, největší z nich se samozřejmě týká toho, jak se La Roja dokáže vyrovnat s nečekanou změnou trenéra, při níž odvolaného Julena Lopeteguiho nahradil právě Hierro, dosavadní sportovní ředitel. Sjednotí tým? Nebo dobře fungující partu naruší?

A dokáže Španělsko vylepšit bilanci v úvodních zápasech mundialu, kterou má bídnou? Jen čtyřikrát ze čtrnácti pokusů vstoupila La Roja do turnaje vítězně a i dnes aji straší debakl 1-5 od Nizozemců z před čtyř let. Portugalsko nebude snadným soupeřem, vždyť jde o úřadující mistry Evropy, kteří se budou spoléhat zejména na Cristiana Ronalda.

Pokud jde o startovní jedenáctky, tak se neočekává, že by Hierro nějak pozměnil Lopeteguiho plány. Bitvu o pozici devítky vyhrál Diego Costa a zbytek sestavy se zdá být jasný. Jen pozice pravého beka nabízí varianty Odriozoly či Nacha na místo ne zcela fit Carvajala.

V dresu Portugalsku by měl se střílením gólů pomoci Cristianu Ronaldovi zejména Guedes, jenž prožil skvělý rok ve Valencii a představení na mundialu mu může přihrát zajímavé nabídky.

Zápas se hraje na Olympijském stadionu v Soči, balón bude uveden do pohybu ve 20 hodin, rozhodčím bude Ital Rocchii.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace