Španělsko po slabém výkonu remizovalo s Marokem a postupuje z prvního místa skupiny

Záběr z utkání (© marca.es)

Maroko se dočkalo prvního bodu na mistrovství světa a postaralo se o senzaci, když remizovalo se Španělskem 2-2. La Roja i přes další ztrátu postupuje do play-off, zatímco pro africký celek turnaj i přes dnešní úspěch končí.

Utkání nabídlo očekávaný obrázek vytrvalého a trpělivého španělského tlaku a brejky Maroka. Byl to však outsider, kdo byl zejména v prvním poločase nebezpečnější. To potvrdil úprk Boutaiba po selhání komunikace mezi Iniestou a Sergiem Ramosem na polovině hřiště s přesným zakončením mezi nohy De Gey. Favorit rychle vyrovnal. Iniesta našel zpětnou přihrávkou v malém vápně Isca, jenž si položil brankáře a následně poslal balón do sítě. Boutaib se po rychlém vhazování znovu řítil sám na De Geu, tentokrát však zvítězil španělský brankář.

V úvodu druhého dějství orazítkoval Amrabat skvělou střelou spojnici, zbylý čas utkání už ovládla La Roja. Při Iscově hlavičce zastoupil brankáře jeden z obránců, Busquets stejnou částí těla mířil nad, jeho klubový kolega Piqué vedle. V 81. minutě šokoval Hierrův výběr po rohovém kopu En Nesyri, Maroko opět vedlo.

Střídající Iago Aspas v poslední minutě hezkou patičkou alespoň vyrovnal. Díky remíze mezi Portugalskem a Íránem stačila Španělsku i remíza k postupu z prvního místa skupiny.

Sestavy:

Španělsko: De Gea; Dani Carvajal, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Thiago (74. Marco Asensio), Silva (84. Rodrigo), Isco, Iniesta a Diego Costa (74. Iago Aspas). 

Maroko: Munir; Dirar, Da Costa, Saiss, Achraf; El Ahmadi, Boussoufa, Amrabat, Belhanda (63. Fajr), Ziyech (85. Bouhaddouz) a Boutaib (72. En-Nesyri).

Branky: 19. Isco, 90. Iago Aspas - 14. Boutaib, 81. En-Nesyri.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace