Shrnutí 6. kola Primera División

Radost hráčů Espanyolu (© marca.es)

Šesté kolo začalo výhrou Atlética nad Sevillou, která Madriďany posunula na druhé místo tabulky. Real Madrid veze body z hřiště Alavésu. Málaga ve skvělém duelu remizovala s Athleticem. Barcelona bez problémů zvládla derby v Gironě a zůstává neohroženě první se stoprocentní bilancí.

Neděli otevřel jasný triumf Espanyolu nad Deportivem, podobně si vedlo i Getafe, které překvapivě snadno smetlo Villarreal. Celta Vigo hravě zvítězila na půdě Eibaru, Leganés veze body z trávníku Las Palmas. Real Sociedad nestačil na Valencii.

.

 
23.09.17 12:00 Atlético Madrid 2:0 Sevilla
Branky: 46. Y. Ferreira Carrasco , 69. A. Griezmann

Atlético Madrid porazilo Sevillu díky dvěma brankám z druhého poločasu, připravilo Andalusany o neporazitelnost i o druhé místo tabulky a zvládlo úspěsně i druhý test na novém stadionu Wanda Metropolitano.

Úvodních 45 minut připomínalo spíše urputnou bitvu než souboj dvou předních týmů La Ligy. Z nudy vybočily jen dva pokusy do tyče, ze strany domácích po ráně Filipeho, hosty zklamal zvuk trefené kontrukce po tečované střele Sarabii.

Hned po změně stran chyboval N'Zonzi, když nedal malé domů dostatečnou razanci a vybídl tak ke skórování Carrasca, který otevřel skóre. Na 2-0 zvýšil Antoine Griezmann, Francouz zblízka zahrál Ricovi na housle a pojistil zaslouženou výhru Atlética. Sevilla nejevila ve druhém dějství žádné známky ofenzivního nebezpečí, Madriďané tak i nadále pochodují letošní ligou bez porážky.

23.09.17 15:15 Deportivo Alavés 1:2 Real Madrid
Branky: 40. M. García Sánchez  – 10. D. Ceballos Fernández , 43. D. Ceballos Fernández

Real Madrid opět nepřesvědčil, na rozdíl od minulých zápasů ale roli favorita tentokrát zvládl, byť těsně. Na hřišti Alavésu zvítězil díky dvěma brankám Dani Ceballose 2-1.

Jako první musel po rohovém kopu předvést své reflexy Keylor Navas, Real Madrid z první vážnější situace skóroval, když Ceballos vyhrál přetahovanou s obrancou a přesnou střelou poslal hosty do vedení. To mohli hráči v bílém navýšit po standardkách, jenže Cristiano Ronaldo ani Nacho neuspěli. Přišel proto trest, Munirův přesný centr uklidil za Navasova záda perfektní hlavičkou Manu. První gól Alavésu v sezóně. Odpověď Zidanovy party byla velmi rychlá, Pacheco vyboxoval míč jen k Ceballosovi a nečekaný hrdina i podruhé zvolil přesnost na úkor razance, i tentokrát s gólovým efektem.

Ve druhém poločase neproměnil zcela osamocený Isco, jehož vychytal Pacheco, skvělou akci Cristiana Ronalda zastavila tyč. V poslední půlhodině nedokázal Real Madrid dostat zápas pod kontrolu a Pedraza dvakrát orazítkoval konstrukci Navasovy svatyně. I s trochou štěstí tak Real Madrid získal tři body.

23.09.17 17:30 Málaga 3:3 Athletic Club
Branky: 35. D. Rolan , 81. P. Baysse , 84. D. Rolan  – 4. A. Aduriz Zubeldia (z pen.), 51. I. Williams Arthuer , 70. I. Williams Arthuer

Stadion La Rosaleda viděl v šestém kole fantastické utkání korunované úžasným zmrtvýchvstáním Málagy, která dokázala špatně se vyvíjející duel dotáhnout po výsledku 3-3 k prvnímu bodu ligového ročníku. Zápasu nechybělo nic. Nasazení, góly, polemika i dramatická koncovka. To vše se vtěsnalo do 90minutového představení.

Po prvním poločase byl nerozhodný stav 1-1. Zasloužili se o něj Aritz Aduriz, jenž už ve čtvrté minutě proměnil pokutový kop nařízený za faul Luise Hernándeze na Muniaina, a Rolan, jehož parádní obstřel Kepy z hranice vápna se stal adeptem na gól kola. K vidění byly i další šance, Roberto i Kepa však byli klíčovými postavami.

Jestliže se fanoušci v první půli nenudili, pak v té druhé neměli čas ani pořádně vydechnout. Athletic se dostal do vedení po rychlém brejku, na jehož konci zatloukl Williams balón neomylně pod břevno. Domácí se dožadovali odpískání faulu na Kuzmanoviće a pocit křivdy v záložníkovi Málagy zůstal, o chvíli později schytal dvě žluté karty za protesty během několika vteřin a byl vyloučen. Když Williams povedenou technickou střelou upravil na 3-1 pro Athletic, zdálo se, že je rozhodnuto.

Málaga ovšem našla síly k úžasnému závěru. Baysse a Rolan během čtyř minut i ve sníženém počtu hráčů zvládla dorovnat skóre ke konečnému výsledku 3-3. Málaga ukázala, že se s ní musí počítat a věří, že přesně takový zápas může otočit dosavadní průběh sezóny o 180 stupňů.

23.09.17 19:45 Girona 0:3 FC Barcelona
Branky: 17. F. Benítez Caraballo (vlastní), 48. Iraizoz (vlastní), 69. L. Suárez Díaz

Po fotbalové stránce nezářila, i tak ale Barcelona hrající na půl plynu dosáhla v prvním derby na hřišti Girony na vítězství. Pomohly jí k tomu i dvě vlastní branky domácích, které přispěly k výhře favorita v poměru 3-0.

Barcelona zůstává v tabulce stoprocentní, přestože tentokrát se Lionel Messi nedokázal vymanit ze stínu Maffea, jenž ho pečlivě hlídal. Ale Argentince zastoupili jíní, zejména Jordi Alba, Sergi Roberto a Aleix Vidal. Douglas mohl hosty zaskočit, Ter Stegen ovšem předvedl důležitý zákrok. Naopak díky vlastní brance Adaye po rohovém kopu nakročila Barcelona k triumfu.

Ten pojistila ve druhém poločase, Vidalova patička úhlu překvapila Gorku Iraizoze, jehož zmátl Luis Suárez a od brankáře Girony se balón odrazil do sítě. Své trefy se později dočkal i samotný Uruguayec, když se zjevil před Gorkou a zkušeně jej překonal. Barcelona bez problémů vyhrála na Montilivi 3-0.

24.09.17 11:00 Espanyol 4:1 Deportivo La Coruña
Branky: 5. L. Carrilho Baptistão , 22. A. Arribas Garrido (vlastní), 72. G. Moreno Balaguero (z pen.), 90. G. Moreno Balaguero  – 53. C. Borges

Espanyol potvrdil nárůst formy a na RCDE Stadium porazil Deportivo 4-1. Galicijci naopak nedokázali navázat na poslední výhru nad Alavésem a čeká je ještě hodně práce.

Zápas se začal vyvíjet pozitivně pro Espanyol velmi rychle, Léo se hlavou položil do přesného centru z pravé strany a hlavičkou na vzdálenější tyč překonal Pantilimova. Deportivo mělo častěji míč na kopačkách, nebezpečnější však byli Pericos. To potvrdil gól po rohovém kopu, kdy si balón nešťastně srazil do vlastní sítě Arribas.

Borges krátce po změně stran snížil, jenže smolař utkání Arribas 72. minutě napravil svou chybu jen za cenu nedovoleného zákroku, nařízený pokutový kop proměnil Gerard Moreno. Stejný fotbalista uzavřel v poslední minutě skóre na konečných 4-1. Fanoušci Espanyolu se mohou radovat z pozitivní série výsledků, jejich protějšci z Deportiva zatím čekají na úspěšnou šňůru marně.

24.09.17 15:15 Getafe 4:0 Villarreal
Branky: 54. Á. Rodríguez Díaz , 64. J. Molina Vidal , 67. Bergara , 90. Á. Rodríguez Díaz

Getafe důrazným způsobem zastavilo úspěšnou sérii výsledků Villarreal, díky vítězství 4-0 se Madriďané mohou těšit na postup tabulkou směrem vzhůru. Fran Escribá musel zklamaně sledovat, jak jeho mužstvo ve druhém poločase potopila neschopnost odvracet standardní situace.

Villarreal začal na Coliseu aktivněji a první šanci měl Mario Gaspar, který sice obehrál Guaitu, ale po střetu s brankářem Getafe ztratil rovnováhu, což mu znemožnilo uklidit míč do prázdné branky. Bakambu pálil z dobré pozice tvrdě, leč mimo. Barbosa měl poprvé práci po parádním voleji Arambarriho. Ponorka odpověděla hlavičkou Bakambua nad, na opačné straně zmařil příležitost Bergary Barbosa.

Nedlouho po začátku druhé půle se už skóre měnilo. Cala prodloužil rohový kop na Ángela, který zajistil Getafe jednogólovou výhodu. Na 2-0 upravil Jorge Molina, jenž využil nepochopitelné váhavosti Semeda. Definitivně utnul naděje hostů na bodový zisk Bergara, jenž po další asistenci Caly jen doklepl míč do sítě. Zbytek utkání se jen v poklidu dohrával, přesto Coliseum ještě jednou propuklo v radost, v nastaveném čase pečetl hlavou Ángel na konečných 4-0.

24.09.17 17:30 Las Palmas 0:2 Leganés
Branky: 47. C. Beauvue , 90. J. Eraso Goñi

Leganés na Gran Canarii potvrdil, že jeho fotbal není zrovna oku lahodící, ale je nadmíru účinný. Hosté tak dobyli výhrou 2-0 horkou půdu Las Palmas, na jejichž výkonu byly až příliš znát početné absence.

Las Palmas měly trvalou převahu, jenž průnikové přihrávky Vieiry a centry Míchela vždy obrana odrazila. A když to zkoušeli Calleri a Javi Castellano dvakrát ze střední vzdálenosti, vylámali si zuby na spolehlivém Cuéllarovi.

Hned v úvodu druhé půle se Leganésu povedl brejk zakončený Beauvuem, což znamenalo konec nadějí ostrovanů. Ti sice pokračovali v převaze, ta však byla zcela jalová. Naopak v poslední minutě nastavení udeřili hosté podruhé Erasem a pojistili si cenné tři body.

24.09.17 17:30 SD Eibar 0:4 Celta de Vigo
Branky: 17. G. Cabral , 23. P. Sisto Ifolo Emirmija , 39. P. Hernández , 72. D. Wass

Celta Vigo viděla na Ipurue světlo na konci tunelu a šla mu rázně naproti. Jasný triumf 4-0 dává Celestes klid do dalších kol, naopak problémy Eibaru se dalším nepovedeným představením ještě prohloubily.

Hosté udeřili v době největšího tlaku Eibaru, který byl centrimetry od branky, když trefil tyč. Místo toho přišly tři kruté údery Celty, pokaždé ze standardky Sista. Cabral, Sergi Gómez a Tucu Hernández profitovali z přesných nákopů ve formě hrajícího křídelníka.

Eibar tentokrát nebyl tím bojovným týmem z minulých týdnů a měsíců. Mendilibarovci nenašli protizbraň a s prohrou se smířili přiliš brzy. Wass přidal dvacet minut před koncem čtrtou špetku soli do ran domácích, Celta Vigo veze z Eibaru jednoznačné vítězství.

24.09.17 19:45 Real Sociedad 2:3 Valencia
Branky: 33. A. Elustondo Irribaria , 59. M. Oyarzabal Ugarte  – 26. R. Moreno Machado , 55. I. Vidal Miralles , 85. S. Zaza

Valencia letos hraje s takovým nasazením, že se jí zraňuje i trenér. Marcelino si při divoké oslavě vítězného gólu Zazy natrhl stehenní sval, bolest ale mírní cenná výhra z Anoety v poměru 3-2. Triumf Netopýrů je o to cennější, že se jim v San Sebastiánu od roku 2010 vyhýbal. 

Domácí Real Sociedad držel více balón, ale Valencia s ním pracovala časti kratší dobu, ale o to lépe. Na Anoetě se hrál skvělý zápas s poločasovým výsledkem 1-1, o který se zasloužili Rodrigo, na jehož trefu zareagoval Aritz Elustondo.

Druhá půle nabídla vše. Góly i vyloučení, po jednom na každé straně. Nejprve šel pod sprchy Zubeldia, nedlouho poté Kondogbia. A když Nacho Vidal po povedené souhře poslal Valencii do vedení, Erreala opět rychle kontrovala přesnou střelou Oyarzabala. Když už se to zdálo, že utkání spěje k zasloužené remíze, ukázal své umění Zaza a zajistil Valencii další posun v tabulce. Real Sociedad prohrál potřetí v řadě a zažívá ústup z horních pater, naopak Valencia zas a znovu prokazuje, že letos bude hrát v La Lize důležitou roli.

25.09.17 20:00 Real Betis 4:0 Levante
Branky: 47. A. Sanabria Ayala , 55. Fabián Ruiz , 65. S. León Limones , 90. A. Sanabria Ayala
 

Tabulka po 6. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 6 6 0 0 20:2 (+18) 18 V V V V V
2. Atlético Madrid +1 6 4 2 0 12:4 (+8) 14 V V V R V
3. Sevilla –1 6 4 1 1 7:3 (+4) 13 P V V V V
4. Valencia 6 3 3 0 12:5 (+7) 12 V V R R R
5. Real Madrid +3 6 3 2 1 11:6 (+5) 11 V P V R R
6. Leganés +5 6 3 1 2 5:3 (+2) 10 V R P P V
7. Levante –2 5 2 3 0 8:4 (+4) 9 V R R R V
8. Real Sociedad –2 6 3 0 3 13:13 (0) 9 P P P V V
9. Real Betis –2 5 3 0 2 6:7 (-1) 9 V V P V P
10. Getafe +4 6 2 2 2 8:5 (+3) 8 V R P V P
11. Athletic Club –1 6 2 2 2 7:6 (+1) 8 R P P V V
12. Espanyol +4 6 2 2 2 7:9 (-2) 8 V R V P P
13. Celta de Vigo +4 6 2 1 3 10:8 (+2) 7 V R P V P
14. Villarreal –5 6 2 1 3 6:9 (-3) 7 P R V V P
15. Las Palmas –3 6 2 0 4 5:10 (-5) 6 P P V V P
16. Eibar –3 6 2 0 4 3:14 (-11) 6 P P V P P
17. Girona –2 6 1 2 3 3:8 (-5) 5 P R P P V
18. Deportivo La Coruña 6 1 1 4 7:15 (-8) 4 P V P P R
19. Málaga +1 6 0 1 5 4:14 (-10) 1 R P P P P
20. Deportivo Alavés –1 6 0 0 6 1:10 (-9) 0 P P P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace