Atlético a Athletic v Evropské lize triumfovaly, Real Sociedad a Villarreal si postup zkomplikovaly

Atlético jasně zvítězilo (© marca.es)

Rozdílnou náladu a výsledky přinesl čtvrteční večer španělským zástupcům v Evropské lize. Zatímco Atlético a Athletic jsou po venkovních výhrách jednou nohou v dalším kole, Real Sociedad doma jen remizoval a Villarreal bude v odvetě dohánět dvougólové manko.

Spartak Moskva - Athletic 1-3 (60. Luiz Adriano - 22. a 39. Aduriz, 45. Kutepov (vl.))

Athletic se v chladném moskevském večeru zahřál tím nejlepším možným způsobem - vstřelenými góly a vítězstvím, které baskický celek posouvá jednou nohou do dalšího kola Evropské ligy.

Zástupce La Ligy předvedl v ruské metropoli snový první poločas. Parádní pas Raúla Garcíi uvolnil Adurize, jenž si sám před brankářem počínal mazácky a poslal hosty do vedení. Krátce před pauzou udeřil Athletic ještě dvakrát, opět Adurizem a v nastaveném čase Mikelem Ricem, jehož střelu jen tečoval obránce na brankové čáře.

Spartak sice po hodině hry snížil prostřednictvím Luize Adriana, Athletic ale další úpravu skóre nedopustil, do Španělska se tak vrací s výhrou 3-1 v kapse a velkými šancemi na postup.

Sestava Athleticu: Iago Herrerín; De Marcos, Yeray, Etxeita, Lekue; Iturraspe, Mikel Rico, Susaeta, Raúl García; Williams (83. Merino) a Aduriz. 

Real Sociedad - Salzburg 2-2 (57. Odriozola, 80. Januzaj - 27. Oyarzabal (vl.), 94. Minamino)

Real Sociedad dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející utkání proti Salzburgu, ale ve čtvrté minutě nastavení šokoval Anoetu vyrovnávajícím gólem Minamino.

Domácí začali dobře, hned v úvodu hlavičkoval nebezpečně Héctor Moreno, po něm to podobně zkoušel Xabi Prieto. Udeřilo však na druhé straně, Oyarzabal nešikovně hlavičkoval po rohovém kopu do vlastní sítě a Salzburg vedl.

V 57. minutě předvedl skvělou individuální akci Odriozola, a protože jí nechybělo ani přesné zakončení, bylo srovnáno. Deset minut před koncem našel při standardce Januzaj díru ve zdi a Walke v brance hostů jen bezmocně sledoval, jak míč zapadá k tyči. Když už se zdálo, že Erreala zvítězí, přišla studená sprcha od Minamina. Výsledek 2-2 nechává do odvety vše otevřené.

Sestava Realu Sociedad: Rulli; Odriozola, Diego Llorente, Héctor Moreno (76. Elustondo), Kévin; Xabi Prieto, Illarramendi, Zubeldia, Oyarzabal; Bautista (68. Agirretxe) a Juanmi (46. Januzaj). 

Lyon - Villarreal 3-1 (46. NDombèlé, 50. Fekir, 82. Depay - 63. Fornals)

Nejhorší výchozí pozici do druhého utkání si připravil Villarreal, který nestačil na Lyon, jemuž podlehl 1-3.

Jestliže je výsledek špatný, tak předváděná hra byla možná ještě horší. Villarreal na soupeře viditelně nestačil, a to po fotbalové stránce, ale také nasazením. Mariano, Fekir či Depay byli skutečným bolehlavem pro hostující obranu. Po prvním poločase bez branek se skóre začalo měnit hned po změně stran.

Lyon slepenými góly NDombèlého a Fekir, na nichž se podílel Mariano, získal pohodlné vedení, které zmírnil Fornals, jenže poslední slovo patřilo opět zaslouženě Lyonu. Z dálky se do balónu opřel Depay a Sergio Asenjo na jeho přízemní pokus nedosáhl. Jestliže chce Žlutá ponorka pomýšlet na postup, musí toho do odvety hodně zlepšit...

Sestava Villarrealu: Sergio Asenjo; Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros, Hernández, Castillejo (54. Rukavina), Fornals (90. Raba), Cheryshev (75. Roberto Soriano) a Bacca. 

FC Kodaň - Atlético 1-4 (15. Fischer - 21. Saúl, 37. Gameiro, 71. Griezmann, 77. Vitolo)

Villarreal dopadl ze španělských zástupců nejhůře, zatímco Atlético nejlépe. Madriďané vezou z Kodaně třígólový náskok a odveta na Metropolitanu bude s největší pravděpodobností jen formalitou.

Atléticu bývá mnohdy vytýkán příliš defenzivní a často neatraktivní styl, ani jedno dnes neplatilo. Cholova parta hrála fotbal, který bavil diváky i hráče samotné. Nic na tom nezměnilo ani překvapivé vedení Kodaně zásluhou Fischera. To totiž rychle vymazal Saúl a ještě to poločasu obrátil ve prospěch hostů Gameiro.

Pohodu Madriďanů ukázalo i druhých 45 minut, v nichž navýšili stav Griezmann a po chybě obrany Vitolo. Atlético nadmíru úspěšně splnilo roli favorita.

Sestava Atlética: Moyà; Juanfran, Godín, Giménez, Lucas; Correa (59. Carrasco), Thomas, Saúl, Koke (80. Gabi); Gameiro (70. Vitolo) a Griezmann. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace