Preview druhých zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Postoupí Real Sociedad (© marca.es)

Čtvrtek bude v pohárovém týdnu jako obvykle patřit Evropské lize. Na pořadu jsou odvetné zápasy šestnáctifinále. O postup usilují i čtyři klubu La Ligy.

Villarreal - Lyon, 19:00

Těžký úkol čeká na Villarreal, který musí smazat dvougólové manko, které nabral na stadionu francouzského Lyonu.

Jestliže výsledek 1-3 není dobrý, pak herně to bylo ze strany Žluté ponorky ještě horší. Lyon ji přejel a Fekir, Depay či Mariano dělali v obraně španělského celku pořádný průvan. Své nejlepší muže nasadí Bruno Genesio i dnes, kdy postrádá jen vykartovaného Marçala.

Také Villarrealu nic nebrání nasadit své elitní opory, mimo hru jsou jen dlouhodobě zranění Andrés, Bruno, Semedo a Sansone. Villarreal chce napodobit svůj čin z Intertoto Cupu ze sezóny 2002/2003, kdy také prohrál první zápas venku s Torinem o dvě branky, ale v odvetě stejným poměrem triumfoval a na penalty postoupil.

Atlético - FC Kodaň, 19:00

Pohodlný večer bez zbytečných nervů se očekává na stadionu Wanda Metropolitano, kde Atlético bude hlídat pohodlný náskok z Kodaně.

Výsledek 4-1 z hřiště rivala dává Cholovi možnost nasadit jedenáctku, v níž dostanou šanci i některá dosud méně vytěžovaná jména. Na start od první minuty si tak brousí zuby Fernando Torres či Vitolo. Savić a Lucas v nominaci nejsou kvůli zdravotním problémům, Carrasco z důvodu očekávaného přestupu do Číny.

Kodaň se může vrátit do boje jen rychlým gólem, který by domácí výběr mohl znejistit. Pokud se jí to nepovede, neměla by pro favorita představovat výraznější problém. Keita a Johansson k utkání neodcestovali.

Salzburg - Real Sociedad, 21:05

Méně úspěšnější z baskického dua Athletic a Real Sociedad byla v prvním zápase Erreale, která doma jen remizovala se Salzburgem.

Jak moc velkou roli bude hrát vyrovnávající trefa Rakušanů ze čtvrté minuty nastaveného času, na to se začne psát odpověď ve 21:05. Jisté je, že Real Sociedad si dobře rozehranou bitvu zbytečně zkomplikoval a dnes musí vyhrát nebo se pustit do divoké přestřelky, při které by mu stačila i remíza.

Xabi Prieto, Willian José a Héctor Moreno jsou ztráty, které Eusebiovi situaci hodně komplikují. Při skládání základní jedenáctky tak bude muset lehce improvizovat. Zubeldia a Bautista by měli být těmi, kdo bude ze situace profitovat.

Athletic - Spartak Moskva, 21:05

Jestliže v La Lize Athletic tápe, pak Evropskou ligu má rozehranou dobře. Triumf 3-1 ze zmrzlé Moskvy Basky pořádně zahřál a je dobrým základním kamenem při stavbě postupu.

Dá se proto očekávat, že hlavním cílem Lvů bude ve čtvrtečním utkání neinkasovat a stále důrazněji brnkat na nervy Spartaku, který potřebuje vstřelit tři branky. Jako obvykle se očekává v Katedrále skvělé atmosféra, příznivci by měli být dvanáctým hráčem domácích.

Ziganda, jehož pozice začíná být značně zpochybňována, nemohl povolat Ikera Muniaina, byť už trénuje, a Balenziagu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace