Preview prvních zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Villarreal bude spoléhat na Carlose Baccu (© marca.es)

Evropská liga začíná vyřazovací část, na programu jsou první utkání šestnáctifinále a v nich i čtyři zástupci La Ligy.

Real Sociedad - Salzburg, 19:00

Real Sociedad se rozloučil s Copa del Rey a ani v lize to na velký úspěch nevypadá, naděje fanoušků se tak upínají právě na Evropskou ligu, kde Errealu čeká rakouský Salzburg.

Eusebio podle všeho vsadí na rotaci hráčů, obměnit by mohl až polovinu základní sestavy, neboť Real Sociedad čeká v lize důležitý souboj proti Levante. Menší zdravotní potíže má Zurutuza a zřejmě bude šetřen, Zubeldia, Bautista či Kévin budou dalšími novinkami v základní sestavě.

Salzburg kráčí v domácí soutěži za titulem. Dnes není jisté, zdali bude nasadit Caletu-Cara či Wolfa. Pro fanoušky La Ligy se v dresu soupeře neobjeví žádné dobře známé jméno.

Spartak Moskva - Athletic, 19:00

Výlety do chladného Ruska nejsou nikdy pro Španěly vyhledávaným zážitkem, během čtvrtečního večera se s nepříjemnými podmínkami v podobě teploty okolo -10 stupňů budou muset vypořádat fotbalisté Athleticu.

O radu mohou požádat Sevillu, která se se Spartakem střetla v rámci základních skupin Ligy mistrů. Jména jako Luiz Adriano, Glushakov, či Promes dávají tušit, že Athletic nečeká v Moskvě snadná práce. Výhodou může být pro Basky fakt, že ruská liga má pauzu a Sparta tak může trpět nerozhraností.

Muniain a Balenziaga jsou vynucené ztráty Lvů, jejichž kouč Ziganda nasadí silnou sestavu. V brance bude v Evropě tradičně Iago, na hrotu nebude chybět Aritz Aduriz, jemuž se v Evropské lize náramně daří.

FC Kodaň - Atlético, 21:05

Atlético musí překonat zklamání z vyřazení z Ligy mistrů a zaměřit se na úspěch v Evropské lize, kde mu bude v cestě stát FC Kodaň, soupeř, který by neměl pro Los Colchoneros představovat problém.

Zeca je nejdůležitější absencí domácích, pyká za karty. Nejlepší střelec týmu Sotiriou možná začne jen na lavičce. Kodaň nemá oslnivou formu, byť v posledním mači vstřelila do sítě Randers hned pět branek.

Savić a Diego Costa neobléknou dres Atlética, což otevírá dveře základní sestavy Kévinu Gameirovi, jenž bude v útoku společně s Griezmannem. Gabi či Filipe by mohli odpočívat a naskočit jen v případě, že by věci nešly očekávaným směrem.

Lyon - Villarreal, 21:05

Nelehkých devadesát minut budou absolvovat hráči Villarrealu, a to na půdě francouzského Lyonu, v jehož barvách řádí bývalý útočník Realu Madrid Mariano.

Ten nebude chybět na trávníku ani dnes, stejně tak Depay, Traoré či Fekir. Lyon se může pochlubit velmi silnou soupiskou a rád by v Evropské lize uspěl.

To samé ale platí o Villarrealu. Andrés, Bruno, Semedo a Sansone sice zůstávají mimo hru, Javi Calleja má přesto dostatek kvalitních fotbalistů. Hostující lodivod nebude spekulovat a nasadí své elitní muže, aby si do domácí odvety vybojoval co nejlepší výchozí pozici.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace