Barcelona nemá s odchovanci takovou trpělivost jako dříve, myslí si Cucurella

Marc Cucurella (© marca.es)

Marc Cucurella zhodnotil práci Barcelony s odchovanci ze slavné akademie La Masia. Podle opory Getafe není katalánský klub s mladými hráči dostatečně trpělivý.

Jedenadvacetiletý křídelník či krajní bek mluví z vlastní zkušenosti. I přes skvělou sezónu 2018/2019 na hostování v Eibaru mu Barcelona nedala šanci a před letošním ročníkem ho zapůjčila Getafe. Součástí dohody je i opce na trvalý přestup v hodnotě 6 milionů eur, kterou se madridský celek chystá aktivovat.

"Myslím, že v Barceloně, která je skvělým klubem, je nakonec nejdůležitější zvítězit. Už nemá s odchovanci takovou trpělivost jako dříve. Odchovanci jako já nedostanou šanci, kterou by si zasloužili. Nelíbí se mi to, protože jsem očekával, že Barcelona bude v odchovance více věřit. Ve fotbale je ale hlavní zvítězit. Je to důležitější než trpělivost," uvedl Cucurella.

Cucurella je jednou z hlavních postav Getafe, v jehož dresu podává skvělé výkony. O víkendu čeká oba kluby vzájemné klání na Camp Nou, což je pro rychlonohého mladíka stále zvláštní místo: "Samozřejmě, protože jsem tam strávil řadu let. Hrát na stadionu, jako je Camp Nou, je vždy jedinečné. Bude to hezký zápas a věřím, že v něm dokážeme uhrát dobrý výsledek."

Getafe se po 23 ligových kolech drží na senzačním třetím místě tabulky a sní o premiérové účasti v Lize mistrů.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace