Coutinho odchází na hostování s opcí do Bayernu Mnichov

Philippe Coutinho (© sport.es)

Zástupci Bayernu Mnichov a Barcelony shodně potvrdili, že dospěli k dohodě o hostování Philippa Coutinha v německém klubu.

Bayern převezme kompletní hráčovu mzdu 12 milionů eur a za roční zápůjčku brazilského reprezentanta pošle do Barcelony 8,5 milionu eur. Součástí smlouvy je i opce na trvalý přestup, jejíž výše je podle katalánského deníku Sport 120 milionů eur.

Minimálně dočasně tak končí Coutinhova nepříliš úspěšná štace na Camp Nou, kam přišel v roce 2018 z Liverpoolu za 140 milionů eur, což z něj udělalo druhého nejdražšího hráče historie a vůbec nejdražší posilu, jakou kdy Barcelona přivedla.

Sedmadvacetiletý brazilský reprezentant ale v novém působišti paběrkoval. Přestože nastupoval pravidelně, nedokázal přesvědčit o svých kvalitách a často byl terčem kritiky. Očekávalo se, že jej Barcelona využije jako protihodnotu při snaze o získání Neymara z PSG, poněkud překvapivě ale bude Coutinho psát další kapitolu kariéry v červeném dresu Bayernu Mnichov.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace