Druhý Lobotkův rok: více volnosti a stoprocentní úspěšnost jeden na jednoho

Lobotka v zápase proti Levante (© as.com)

Celta Vigo se pomalu přizpůsobuje nárokům nového trenéra Antonia Mohameda, pod jehož vedením se změnila i role Stanislava Lobotky.

Zatímco Mohamedův předchůdce Juan Carlos Unzué využíval slovenského reprezentanta jako spojku mezi obranou a záložní řadou, pod Argentincem na lavičce mu kryje záda Fran Beltrán či Okay Yokuşlu, což Lobotkovi dává více volnosti a prostoru k podpoře ofenzivy.

Prvním výsledkem je odvážnější počínání 23letého rodáka z Trenčína. Během tří ligových kol si devětkrát troufl na souboj jednoho proti jednomu, pokaždé úspěšně. V tomto ohledu je lepší jen Lionel Messi s 12 povedenými obehráními soka. Lobotkovi spoluhráči Sisto (6 úspěšných soubojů 1 na 1 z 13) a Boufal (3 z 13) zůstávají daleko za jeho úspěšností.

Další výzvou je pro Lobotku zlepšení střelecké potence, k čemuž by mu měla vysunutější pozice na hřišti pomoci. Na klubové scéně se gólově prosadil naposledy v roce 2015 v dresu Trenčína. Během dvou let v dánském Nordsjællandu ani v prvním roce za Celtu radost ze vstřelené branky nepoznal. Změní se to v letošní sezóně?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace