Jordi Alba se zastal Messiho: Zlatý míč ovlivňují kampaně z Madridu

Jordi Alba a Lionel Messi (© marca.es)

Lionel Messi skončil v letošním ročníku Zlatého míče až na páté pozici, což ostře zkritizoval jeho spoluhráče Jordi Alba.

Ze zisku nejprestižnějšího individuálního ocenění se radoval záložník Realu Madrid Luka Modrić, podle Alby je ale nejlepší Messi: "Zlatý míč lže. Nejlepší na světě je s velkým náskokem Leo, a to již dvanáct nebo čtrnáct let. Tato cena se má udělovat tomu nejlepšímu, ne na základě získaných trofejí, protože ty vyhrávají týmy. Není to k Messimu fér."

"Skončil až pátý, že? Zlatý míč ovlivňují kampaně z Madridu. Kdyby hrál Cristiano Ronaldo stále za Real Madrid, tisk a fanoušci by chtěli, aby zvítězil on. Ale protože odešel, tak došlo ke změně na Modriće. Modrić je skvělý hráč, patří mezi světovou špičku a prožil velmi dobrou sezónu, ale číslo jedna je Messi. Už Zlatý míč a ideální sestavu roku ani nesleduji, je to každým rokem horší," dodal Alba.

Reprezentační obránce se vyjádřil také ohledně své budoucnosti a možnému prodloužení smlouvy v Barceloně: "Nechávám vše na mých agentech, kteří už jsou s klubem v kontaktu. Nechci o tom nic vědět, musím se soustředit na fotbal."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace