Modrić přerušil nadvládu Messiho a Cristiana Ronalda a získal Zlatý míč

Zlatý míč (© marca.es)

Zlatý míč má nového majitele, vítězem letošního ročníku se stal Luka Modrić.

Chorvatský reprezentant pomohl své zemi ke druhému místu na mistrovství světa v Rusku, s Realem Madrid potřetí v řadě ovládl Ligu mistrů.

Třiatřicetiletý záložník svým triumfem přerušil desetiletou nadvládu Lionela Messiho a Cristiana Ronalda, během které si každý připsal pět vítězství.

Druhé místo za rok 2018 obsadil Cristiano Ronaldo z Juventusu, na třetí pozici se umístil Antoine Griezmann. Francouzský mistr světa z Atlética Madrid se na klubové úrovni radoval z triumfu v Evropské lize. Zajímavostí letošního pařížského galavečera bylo, že na sociální sítě unikl lístek s konečným pořadím už několik hodin před samotným vyhlášením. 

O pořadí ankety Zlatý míč rozhodují hlasy 180 novinářů z celého světa. Mezi roky 2010 a 2015 udělovaly cenu společně France Football a FIFA, od minulého roku se však obě strany vrátily k vyhlašování vlastních vítězů. Cenu FIFA The Best rovněž získal Modrić.

Zlatý míč 2018:

1. Luka Modrić (Real Madrid)
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus)
3. Antoine Griezmann (Atlético)

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace