Laporta znovu kandiduje na prezidenta Barcelony. Messi by podle něj mohl zůstat

Joan Laporta (© marca.es)

Joan Laporta dnes oficiálně představil svou kandidaturu na prezidenta Barcelony.

Volba by měla proběhnout na začátku příštího roku, dosavadní šéf Katalánců Josep Maria Bartomeu před několika týdny rezignoval.

Laporta má s vedením Barcelony zkušenosti, prezidentem jí byl už mezi roky 2003 a 2010. Osmapadesátiletý právník chce slavný klub vrátil na vrchol, kde byl při jeho první etapě v prezidentském křesle, a věří, že Lionel Messi by mohl změnit svůj úmysl Camp Nou opustit.

"Základem každého úspěchu je skromnost a musíte být odvážný. Ujišťuji vás, že odvážné lidi máme. Být prezidentem Barcelony, to je čest. Ty roky byly nejlepší v mém životě. Prací a úsilím chceme znovu uspět. Chci, aby byla Barcelona znovu obdivovaným klubem a dělala fanouškům radost," prohlásil Laporta a dodal, že věří v setrvání Lionela Messiho, jenž chtěl v létě přestoupit.

"Ještě jsem se s ním nebavil, nebylo by to vhodné, ale vím, jak Barcelonu miluje. Jsem si jistý, že dá klubu ještě šanci. Společně najdeme to nejlepší řešení pro něj i Barcelonu. Samozřejmě má nabídky z jiných klubů, ale to měl vždy. V roce 2006 mu nabízel brutální sumu peněz Inter Milán, ale řekl ne."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace