Lionel Messi získal rekordní šestý Zlatý míč

Lionel Messi (© marca.es)

Lionel Messi se vrací na světový trůn. Hvězda Barcelony získala pošesté v kariéře Zlatý míč.

Slavnostní ceremoniál se konal v Paříži. O vítězi ocenění, které se uděluje od roku 1956 a pořádá ho magazín France Football, rozhodují hlasy novinářů z celého světa. 

Lionel Messi přerušil úspěšné období fotbalistů Realu Madrid, poslední tři ročníky totiž patřily ve dvou případech Cristianu Ronaldovi a vloni Luku Modrićovi.

"Pamatuji si, když jsem si před deseti lety s mými třemi bratry přijel do Paříže pro první Zlatý míč. Bylo to úžasné. Teď je to jiné, mám ženu a tři syny a uvědomuji si, že už mám určitý věk. Proto si to více užívám, vím, že se blíží konec kariéry. Ještě před sebou několik let mám, ale čas letí velmi rychle. Chci si i nadále užívat fotbalu, rodiny, rivalů a života," uvedl šťastný vítěz, který nezapomněl poděkovat spoluhráčům či rodině. 

Pro 32letého Argentince jde již o rekordní šestý triumf v kariéře. To se ještě žádnému hráči nepovedlo. Cristiano Ronaldo má ve vitríně pět sošek, následují Platini, Cruyff a Van Basten se třemi.

Zlatý míč 2019:

1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Virgil van Dijk (Liverpool)
3. Cristiano Ronaldo (Juventus)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace