Machín pochválil Vaclíka za výkony i přístup

Pablo Machín (© marca.es)

Trenér Sevilly Pablo Machín po vítězném utkání proti Realu Madrid (3-0) pochválil Tomáše Vaclíka, u něhož vyzdvihl nejen výkony, ale i přístup.

Vaclíkova malá dcerka strávila noc před zápasem kvůli úrazu v nemonici. Nakonec se ukázalo, že nejde o nic vážného a český brankář se proto i přes nedostatek spánku rozhodl do těžkého střetnutí nastoupit, což Machín ocenil, v kabině po zápase Vaclíkovi poděkoval a vyzval spoluhráče, aby mu zatleskali.

"Viděl jsem, že uniklo video z šatny, kdy jsem podpořil našeho hráče, který kvůli rodinným záležitostem prožíval těžké chvíle. Nechali jsme rozhodnutí, jestli nastoupí, na něm. Vaclík od první minuty ukázal touho být na hřišti. Měl v tom jasno a přišlo mi logické mu za to po zápase poděkovat. Lidé často nevědí všechny detaily, ale kdyby je znali, pochopili by, že fotbalisté jsou superprofesionálové, kteří své zájmy podřizují zájmům klubu," okomentoval vše Machín.

"Pozice brankáře je hezká, když se daří. Ale pokud deset hráčů před vámi nedělá, co má, je to pro brankáře těžké a schytá hodně ran. Náš tým si užívá, že má velmi dobrého gólmana, který jím zůstane i ve chvílích, kdy se nebude dařit. Jeho kvalita je neoddiskutovatelná. Tomáš měl v Basileji smlouvu ještě na několik let, ale vsadil na přestup do Sevilly, kde rychle rozehnal jakékoliv pochybnosti. Rychle se naučil španělsky, věnoval tomu hodně času, aby se co nejrychleji integroval a mohl komunikovat s obranou, což je důležité. To vše pomohlo tomu, že se mu daří," dodal.

Vaclík si získal představitele a fanoušky Sevilly i tím, že odmítl osobního kuchaře a uklízečku, které klub nabízí každému hráči, což podle deníku AS ukazuje na Čechovu "skromnost a normálnost".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace