Seville přestala fungovat obrana, varovné jsou i statistiky Vaclíka

Tomáš Vaclík (© marca.es)

Sevilla patřila v úvodu sezóny mezi nejlépe bránící týmy, v posledních čtyřech kolech ale Andalusanům defenziva nefunguje.

Zatímco v prvních čtyřech zápasech lovil Tomáš Vaclík ze sítě jediný balón, v následujících čtyřech střetnutích jich bylo rovnou deset, naposledy čtyři v souboji s Barcelonou.

Média si nevšímají jen celkově zhoršené hry zadní řady, ale i varovných statistik českého brankáře. Jeho úspěšnost zákroků totiž klesla pod 50 procent, z 21 střel na branku jich zneškodnil jen 10. S jedenácti obdrženými góly je v této statistice čtvrtým nejhorším strážcem svatyně v La Lize po Diegu Lópezovi (14), Davidu Soriovi (13) a Manuelu Reinovi (12). V minulé sezóně se 30letý rodák z Ostravy mohl chlubit podstatně lepšími čísly a patřil mezi hlavní opory Sevilly.

"Je to špatný výsledek, který neodráží naši práci. Barcelona ukázala, že má velkou kvalitu, když v prvním poločase vstřelila ze čtyř střel tři branky. Zejména ta první Luise Suáreze byla neskutečná. Musíme i nadále pracovat, protože sezóna je teprve na začátku. Je odehraných jen osm kol, budeme pracovat, abychom hráli dobře," uvedl Vaclík po debaklu 0-4 na hřišti obhájce titulu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace