Z Vaclíka jsou v Seville nadšení. Po devíti letech má vyřešit brankářskou otázku

Tomáš Vaclík (© as.com)

Tomáš Vaclík prožívá skvělý start do angažmá v Seville. Český brankář je chválen nejen v médiích, nadšení z jeho výkonů panuje i v klubu a v řadách příznivců.

Devět startů, z toho šest s čistým kontem a pouhé čtyři inkasované góly, dva od Barcelony v Supercopě a po jednom od Raya (z penalty) a od Betisu, řada výborných zákroků. To je bilance 29letého rodáka z Ostravy po přestupu z Basileje, který je podle listu AS i jedním z favoritů na ocenění pro hráče měsíce v La Lize.

Za Sevillu vloni chytala dvojice Sergio Rico a David Soria, klub se rozhodl oba brankáře uvolnit a vložit plnou důvěru do rukou Vaclíka, jemuž kryje záda nezkušený mladík Juan Soriano. Zatím není jasné, jestli si oba gólmani práci během sezóny rozdělí, nebo jestli Vaclík bude nastupovat i v Evropské lize a Copě.

Jeho výkony jsou Seville ocěňovány o to více, že je to už devět let, co měli Nervionenses naposledy jednoznačnou jedničku, kterou podporovalo vedení, trenér i fanoušci. Byl jí Andrés Palop. Po něm se mezi třemi vystřídali kromě Rica a Sorii také Sirigu, Barbosa, Beto, Diego López či Javi Varas, jenže nikdo z nich neuspěl naplno, pokaždé se objevily pochybnosti. Vaclík stojí před možností to změnit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace