Málaga v roce 2002 usilovala o Cristiana Ronalda. Chyběly jí 2 miliony eur

Cristiano Ronaldo (© as.com)

Sportovní ředitel Málagy ze začátku tisíciletí Carlos Rincón prozradil, že andaluský klub v roce 2002 usiloval o Cristiana Ronalda.

Portugalec zaujal představitele Málagy na mistrovství Evropy hráčů do 17 let, které v daném roce hostilo Dánsko. "Bylo to jednoduché," vypráví Rincón. "Museli jsme se snažit získat hráče dříve než velkokluby, což znamenalo, že jsme objížděli turnaje v Evropě, Americe nebo Africe. Poté jsme získali telefonní čísla tří nejlepších hráčů každého turnaje a já je obvolával."

Jednou z vytipovaných posil byl Cristiano Ronaldo, tehdy teenager Sportingu Lisabon, později pětinásobný držitel Zlatého míče. "Byl stejný jako dnes, ale mladý. Hráč se skvělou fyzickou kondicí, střelou, intuicí a technikou," říká Rincón. Stejný byl i Jorge Mendes, na jehož požadavcích přestup ztroskotal. Málaga nabízela 1,5 milionu eur, agent Cristiana Ronalda chtěl o 2 miliony eur více. "Tím to skončilo, protože takovou částku jsme si nemohli dovolit."

O několik měsíců později si Cristiana Ronalda vyhlédl Alex Ferguson a přivedl ho do Manchesteru United za 18 milionů eur. Zatímco kariéra čísla sedm stoupala a úspěšně pokračuje, Málaga má v posledních letech potíže a reálně jí hrozí pád do třetí ligy, ať už sportovní nebo administrativní cestou. V Segundě je totiž až 17. s náskokem pouhých dvou bodů na sestupové pásmo, zatímco po ekonomické stránce trápí klub dluhy, které nedokáže za současné situace splácet. Představitelé soutěže se už nechali slyšet, že pokud se to do konce sezóny nezmění, může být klub přeřazen o kategorii níže bez ohledu na umístění v tabulce.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace