Potvrzeno. Cristiano Ronaldo po devíti letech opouští Real Madrid, získal ho Juventus

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

V Realu Madrid končí jedna éra. Éra Cristiana Ronalda. Jeden z nejlepších fotbalistů historie klub po devíti letech opouští.

Za 100 milionů eur ho získal Juventus, který tak úspěšně dotáhl námluvy, které probíhaly v posledních týdnech. Cristiano Ronaldo bude v novém působišti pobírat plat 30 milionů eur ročně, a to po dobu čtyř sezón. Transfer již byl oficiálně potvrzen.

Real Madrid opouští z vlastního rozhodnutí. Na Bernabéu měl platnou smlouvu až do roku 2021, která se měla dočkat výrazného vylepšení. Jenže s ním prezident Bílého baletu Florentino Pérez otálel. Cristiano Ronaldo to bral jako vzkaz, že si ho klub neváží, proto po květnovém vítězném finále Ligy mistrů proti Liverpoolu naznačil, že jeho čas v Madridu je u konce. V posledních dnech se finalizace přestupu zbrzdila, podle všeho kvůli neobvyklé podmínce Florentina Péreze, jenž po Portugalcovi požadal, aby oznámil, že změnit dres bylo jeho přáním a iniciativou.

Cristiano Ronaldo přestoupil do Realu Madrid v roce 2009 z Manchesteru United za tehdy rekordních 94 milionů eur. Výčet individuálních i týmových úspěchů 33leté superstar v hlavním městě Španělska je impozantní - čtyři Zlaté míče, stejný počet triumfů v Lize mistrů, dvě prvenství v lize, Copě a Supercopě a po třech výhrách v Super Cupu a mistrovství světa klubů. Se 450 góly ve 438 zápasech si zachoval neuvěřitelný průměr více než jedné branky na zápas a stal se historicky nejlepším střelcem Realu Madrid.

Otázkou zůstává, jak na odchod největší hvězdy zareaguje Florentino Pérez. Očekává se, že přivede adekvátní náhradu. Na vrcholu seznamu má Neymara z PSG, po němž touží už dlouhou dobu, dalšími adepty jsou Kylian Mbappé a Eden Hazard.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace