Nejhorší přestupy - Oktay Derelioğlu

Oktay Derelioğlu (© marca.es)

Měl být hlavním tahounem ofenzivy Las Palmas, Oktay Derelioğlu ale v klubu vydržel jen dva měsíce.

Las Palmas na sezónu 2000/2001 postoupily do nejvyšší soutěže a za talentovaného útočníka, jehož gól v dresu Turecka proti Belgii po úžasném sólu obletěl svět, zaplatily Siirtsporu 2 miliony eur. Mladý fotbalista, kterému se povedla předsezónní příprava, v níž se mu střelecky dařilo, však za kanárský celek stihl nastoupil jen do dvou soutěžních střetnutí a poté se vrátil do rodné země. Proč?

Za vše může potyčka se spoluhráčem Vinny Samwaysem. Důrazný anglický stoper byl kapitánem týmu a měl taktně řečeno výbušný charakter. A tak během působení ve Španělsku nasbíral dvouciferný počet červených karet, první z nich hned při debutu za Las Palmas po pouhých 13 minutách...Že Samways nejde pro ránu daleko, to rychle poznal i Oktay.

Rvačka kvůli 200 pesetám

Důvodem byla sázka na výsledek utkání Ligy mistrů mezi Beşiktaşem a Barcelonou. Po ní se Samways dožadoval po Oktayovi 200 peset, což vyústilo ve rvačku přímo na tréninku, která pokračovala i v šatně. "Samways mi zlomil nos, navíc britští hooligans mě pronásledovali a před mým domem na mě křičeli, že jsem turecká sra.ka a že mi zabijí děti. Nebyl jsem v bezpečí, proto jsem se musel s rodinou okamžitě vrátit do Turecka," vysvětloval Oktay.

Podle některých zdrojů mu měl Samways vyhrožovat mafií, což ale Angličan stejně jako urážky ze strany anglických příznivců popřel: "Nemělo se to stát, chci se omluvit za rvačku, kterou jsem vyvolal, ale ne za všechny hlouposti, které se píší v tisku. Oktay se mě jen snaží využít, aby mohl klub opustit, což je jeho cíl."

Oktay tak zůstane v análech Las Palmas zapsán jako dvoumilionová sázka, která se ukázala být proherní kvůli 200 pesetám...

Podívejte se na Oktayův gól v dresu Turecka proti Belgii:

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace