Nejhorší přestupy - Pato Sosa

Pato Sosa (© as.com)

Mnoho hráčů přišlo do nového klubu s velkým očekáváním, které však nedokázali naplnit. Zato zaujali jinak. A právě takovým případům bude věnovaný náš nový seriál o nejhorších přestupech v La Lize. Pato Sosa je hlavním hrdinou prvního dílu.

Seznam nevýhodných nákupů Atlética je delší, než by si jeho zástupci přáli, případ uruguayského záložníka z roku 2004 se přesto vymyká. 

Představení jako předzvěst výkonů

Pochybnosti přinesla hned první chvíle, kdy na sebe Marcelo Sosa navlékl pruhovaný dres - oficiální představení fanouškům na stadionu Vicente Calderóna. Účast z řad příznivců nebyla valná, ale kdo nepřišel, mohl litovat, neboť zmeškal nejzásadnější Sosův moment na zeleném pažitu. Tradiční žonglování s míčem sice začalo dvěma víceméně povedenými hlavičkami, ale ke třetímu dotyku (který měl být první nožičkou) už nedošlo, protože Sosa upadl na záda... Vtipné záběry obletěly svět.

Takový začátek si jistě nástupce Movilly, jak ho na základě převzetí čísla 7 od tohoto hráče deník Marca nazval, nepředstavoval. Atlético, které se tehdy potácelo v šedi průměru La Ligy, zaplatilo Spartaku Moskva odstupné 2 miliony eur, aby Sosa nastoupil do 27 ligových utkání s bilancí žádné dosažené branky, stejného počtu asistencí a také jeho vliv na hru byl minimální.

Ostrý jazyk

Jestliže na trávníku o sobě vědět nedával, pak v médiích byl Pato Sosa produktivní dostatečně. Oblíbeným terčem jeho výroků se stal zejména konkurenční Real Madrid se svými Los Galácticos. O Davidu Beckhamovi řekl: "Beckham pro mě jako fotbalista nikdy neexistoval. Je deset tisíc lepších. To může potvrdit každý, kdo se o fotbal zajímá. Pokud je v Realu Madrid, tak kvůli marketingu. Je pohledný, zaplatí mu 50 milionů eur za nový účes nebo video, jak spí. Ale jako hráč mi obavy nedělá."

Schytal to také Luís Figo: "Nikdo nemá rád, když se na něj hraje tvrdě, ale nejhorší je v tom prý Figo. Říkali mi, že i když se ho sotva dotknete, hned se na vás podívá stylem "co děláš?". Ale to je jeho problém. Budu hrát tvrdě, a pokud se mu to nebude líbit, má smůlu. Tohle je fotbal a fotbal je pro chlapy, ne pro malé holčičky. Když přijdu do souboje pozdě, omluvím se. A pokud omluvu nepřijme? Tam mu naložím znovu, aby se probral."

"Můžou dělat různé parádičky, ale já je srazím k zemi," dodal před vzájemným zápasem. Sosa, Figo i Beckham do něj nastoupili v základní sestavě a Atlético prohrálo 0-3.

Zbytek kariéry

Hostování v Osasuně ani Riveru kariéru Marcela Sosy neoživila. Postupně prošel ještě několika kluby napříč Jižní Amerikou, aby v 35 letech ukončil kariéru v Danubiu, kde ji i začal. 

Díru do fotbalového světa Pato Sosa neudělal, přesto na něj fanoušci díky pádu při žonglování a jízlivým prohlášením jen tak nezapomenou.

Podívejte se na pád Pata Sosy při oficiálním představení fanouškům:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace