Neymarův návrat do Barcelony začíná mít reálné obrysy. Dojde k dohodě na částce 170 milionů eur?

Neymar (© as.com)

Zástupci Barcelony a PSG dnes jednali v Paříži o přestupu Neymara. A přestože se dohoda ještě nezrodila, výrazný posun ano.

Zatímco v uplynulých týdnech hledaly obě strany společnou řeč marně, dnes byl znatelný pokrok, což potvrdil i člen vedení Katalánců Javier Bordas: "Neymar? Dohoda ještě není. Stále jednáme a jsme blíže, ale více nemohu říci."

Podle médií došlo ke shodě na přestupové částce, která by měla mít hodnotu 170 milionů eur, tedy o 52 milionů eur méně, než za kolik Neymar přestoupil do PSG před dvěma roky. Zatímco Barcelona chce ale platbu rozložit do dvou let, PSG požaduje, aby mělo kompletních 170 milionů eur na účtě nejpozději v roce 2020.

K definitivnímu uzavření obchodu by mohlo dojít do jednoho či dvou dnů. Sám Neymar údajně dnes udělal důležitý krok, když se nechal slyšet, že chce výhradně do Barcelony, tedy nikoliv do Realu Madrid či Juventusu, které jeho situaci rovněž sledují. Přestupovou částku pravděpodobně nesníží hráčská kompenzace, byť o to Barcelona původně usilovala. Nejvíce se hovořilo o Ousmanu Dembélém, Ivanu Rakitićovi a Nélsonu Semedovi. 

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace