Ohlasy po 245. El Clásicu

Sergio Ramos (© marca.es)

El Clásico s pořadovým číslem 245 ukořistil Real Madrid, který dobyl Camp Nou výsledkem 3-1. Jaké byly pozápasové ohlasy?

Trenér Barcelony Ronald Koeman, pro něhož šlo o první souboj s největším rivalem, byl nespokojený s verdiktem videorozhodčího, kdy byl nařízen za faul na Sergia Ramose pokutový kop, který sám faulovány proměnil a vsítil rozdílovou trefu: "Zajímal by mě váš názor. Nesouhlasím, že to byla penalta, pro mě nebyla. Kéž by mi bylo fungování VARu ve Španělsku vysvětleno. Máme odehraných pět zápasů a zatím byly verdikty VARu jen proti Barceloně. Nepískala se penalta na Messiho proti Seville, ani dva fauly Getafe na červenou kartu v dalším zápase. Proč se VAR používá jen proti Barceloně? VAR může být velmi dobrý, ale mělo by tak být pro všechny týmy. Odehráli jsme dobrý zápas, měli dostatek šancí, ale rozhodnutí VARu zápas ovlivnilo. Nejsem po dvou prohrách znepokojený, o kvalitě hráčů nepochybuji."

"Nejsme na tom tak dobře, abychom umlčeli kritiky, ale vítězství v El Clásicu je potřeba si užít. Nevím, jestli výsledek je, nebo není spravedlivý. Ale porazili jsme soupeře, který je vždy silný. Courtois nás dvakrát podržel, ale i my jsme měli šance na čtyři góly. Musíme pokračovat v tom, čemu věříme. Nevím, proč byl takový rozdíl mezi dnešním týmem a tím proti Šachtaru," řekl hostující kouč Zinédine Zidane. Real Madrid zabral po nečekaných domácích prohrách s Cádizem a Šachtarem Doněck.

Hrdina utkání Sergio Ramos se vrátil k pokutovému kopu, který byl podle něj jasný: "Přidržel mě, jasná penalta. El Clásico bylo jedinečnou příležitostí, abychom se vrátili na správnou cestu. Bez ohledu na únavu vždy znamená motivaci navíc. V poslední době jsme byli kritizovaní, u Realu Madrid se mluví o krizi při dvou špatných výsledcích, ale ukázali jsme, že se nenecháme ovlivnit a pokračuje v tom, co si přejeme."

Záložník Barcelony Sergio Busquets rovněž utkání zhodnotil: "Penalta se ukázala být rozhodující, převážila misky vah na jejich stranu. Jsou to těžká rozhodnutí. Říkali nám, že se musí shodnout na penaltě všichni a musí být jasná, dnes se mi zdála jako příliš příšný trest. Byl to vyrovnaný zápas, zejména v prvním poločase. Ve druhém jsme měli dvě šance. Bohužel jsme je neproměnili."

Real Madrid se výhrou vrátil na první místo tabulky, Barcelona je s bilancí 2-1-2 až na dvanácté pozici.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace