Polovina španělské ligy sleduje Fabiana Ruize

Gól pětadvacetiletého záložníka Neapole, Fabiana Ruize, do sítě Lazia v posledním ligovém utkání vzbudil velkou odezvu také ve španělské lize. Záložník kampánského klubu totiž v minulosti hrával za Betis Sevilla a v poslední době se stále častěji objevují zprávy o tom, že je jeho návrat do La Ligy na spadnutí.

To, že Neapol proplouvá jedním z nejúspěšnějších období posledních let, je především zásluhou Fabiana Ruize. V poslední minutě ligového utkání mezi Neapolí a Laziem se pětadvacetiletý hráč prosadil parádní ranou zpoza šestnáctky umístěnou přesně k tyči. Vítězný gól zápasu zároveň znamenal posun Neapole do čela Serie A.

Bývalý hráč Betisu Sevilla parádním gólem potvrdil svou aktuální formu. V letošní sezóně už nastřílel šest branek a na další čtyři nahrál. Olocip, umělá inteligence vyhodnocující hráče, Fabiana Ruize vyhlásila záložníkem roku a bez pochyby bude protagonistou dalšího přestupového trhu.

Smlouva s Neapolí hráčovi vyprší v létě 2023, je tedy nejvyšší čas vyjednat její prodloužení. Neapol se o to ovšem snaží bezúspěšně více než dva roky. Prezident jihoitalského týmu, De Laurentis, už přišel o Insigneho, který se z pozice volného hráče domluvit s Torontem, a nerad by přišel i o Fabiana Ruize, jehož tržní hodnota se blíží 60 milionům eur.

Samotný hráč ale prodloužit smlouvu v Neapoli nechce, v posledním rozhovoru pro španělská média prohlásil, že jeho cílem je návrat do La Ligy. Zájemci mu nechybí, Barcelona Fabiana Ruize pozoruje již dlouhou dobu, Madrid měl v plánu hráče oslovit ještě před vypuknutím pandemie a Atlético se snaží s Neapolí dohodnout na prodeji již od roku 2021. De Laurentis ovšem nechtěl slevit z požadavku 60 milionů eur, ale s přibližujícím se koncem smlouvy bude muset ze své pozice vycouvat.

Fabian Ruiz ve svém současném působišti pobírá plat okolo 2 milionů eur a může si podmínky diktovat. Sezónu pochopitelně dokončí v Neapoli, pokud ale bude hrát stejně dobře jako nyní, další nabídky se jen pohrnou a to nejen ze španělské ligy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace