Preview 4. kola Primera División

La Liga (© marca.es)

Španělský fotbal si budou moci příznivci naladit v televizi i ve všedních dnech, odehraje se vložené čtvrté kolo.

Střetnutí Granada - Osasuna bylo vzhledem k účasti Granady v předkolech Evropské ligy odloženo.

Valencia v Reale Areně pozná, jaké je to mít Davida Silvu za soupeře. Někdejší opora Netopýrů je totiž připravena na plnou zátěž a trenér Realu Sociedad Imanol Alguacil by jej mohl nasadit od první minuty. To se netýká zraněných Illarry, Zubeldíi či Sangalliho. Valencia, jejíž výkon proti Huesce byl pro příznivce dalším zklamáním, nemohla nominovat Solera, Mangalu, Paulistu a Cherysheva. Povolán byl brankář Cillessen, ale podle všeho zůstane důvěru mezi třemi tyčemi v rukách Jaumeho.

Druhý a poslední úterní zápas obstarají Getafe a Betis. Bordalásova parta chce přetavit výhodu domácího prostředí ve druhou výhru v sezóně, Betis je sice raněný těsnou prohrou s Realem Madrid, dosud ale působí jeho hra oproti minulých rokům velmi svěže. K vykartovanému Emersonovi se na jeho straně přidali na seznam absencí Lainez, Guardado a Bravo. Getafe nemůže využít Amatha a Povedu. Ani u jednoho týmu se neočekávájí velké zásahy do sestavy.

Atlético uspělo, když vstoupilo do sezóny drtivým vítězstvím nad Granadou. Dobrý výkon chtějí Los Colchoneros zopakovat i venku, kde je na stadionu El Alcoraz čeká Huesca. Nováček soutěže překvapuje, o body obral Villarreal i Valencii a padl jen s Cádizem. Zaskočit dalšího favorita se pokusí bez Maffea a Valery, Atlético Madrid zřejmě znovu začne s Luisem Suárezem na lavičce, i když si Uruguayec za dvacet minut proti Granadě připsal bilanci 2 branek a 1 asistence. Giménez a Vršaljko jsou zranění.

Villarreal a Alavés mají v úvodu sezóny problémy. Žlutá ponorka i přes několik zajímavých posil porazila jen Eibar a naposledy utrpěla debakl na Camp Nou, Alavés poprvé bodoval o víkendu za bezbrankovou plichtu s Getafe. Základní sestavy budou vycházet v případě obou mužstev z těch z minulého kola.

Před pěti lety se Eibar zachránil díky administrativnímu sestupu Elche. Nyní je Elche zpět v nejvyšší soutěži a ve čtvtém kole cestuje právě na domácí stánek Eibaru. Pikantní zápas může vítěze nakopnout, prozatím jsou totiž dnešní soupeři v sestupovém pásmu. Enrich a José Ángel jsou ztráty Eibaru, Elche nemohlo povolat Cifua, Jonyho a Sáncheze Minu.

Eden Hazard doufal v první minuty v sezóně, jenže svalové zranění jej nakonec z nominace na zápas proti Valladolidu vyřadilo. Při absencích Kroose, Mariana či Militaa tak je dobrou zprávou jen návrat Marca Asensia. Valladolid touží na hřišti obhájce titulu překvapit, jenže i jeho kouči Sergiovi komplikují situaci početné ztráty. O utkání přijdou Javi Moyano, Joaquín, Alcaraz, Sekou, El Hacen, Kiko Olivas a brankář Jordi Masip.

Sevilla se po 74 dnech vrací na domácí stadion, na Pizjuán zavítá Levante, které je povzbuzeno výhrou v Pamploně. Sevilla zatím sehrála jedinou partii, a to na půdě Cádizu, kde triumfovala 3-1. Andalusané žádné novinky v sestavě podle všeho nechystají, což by znamenalo, že na Tomáše Vaclíka opět zbyde jen místo mezi náhradníky. Hernani, Rochina a Doukouré nenastoupí za hosty, naopak záložník Campana je fit a půjde pro něj o zajímavé střetnutí, neboť Sevilla se o jeho návrat do klubu opakovaně zajímala, zatím bez úspěchu.

Kdyby mohli fanoušci na tribuny, dalo by se říci, že devadesát minut mezi Athleticem a Cádizem bude přátelských, neboť oba tábory pojí vzájemné sympatie a první měření sil po 14 letech by si zasloužilo lepší kulisu než prázdný stadion San Mamés. Ale taková je doba koronavirová, a tak se veškeré dění soustředí na zelený pažit. Domácí útočník Williams nastoupí už ke 160. zápasu v řadě a pomaluje se dotahuje na rekordmana Zubizarretu se 184 mači. De Marcos si obnovil zranění a stejně jako Peru, Yeray a Ibai absentuje. Nano Mesa nenastoupí za Cádiz.

Barcelona vplula do nové sezóny ve velkém stylu, když nedala šanci Villarrealu a smetla ho 4-0. Ve druhém zápase čeká Katalánce výrazně těžší úkol, vyběhnou na trávník stadionu Balaídos, kde se jim nedaří. Vždyť zde nevyhráli už dlouhých pět let. Celta je plná sebevědomí, může se totiž opřít o umění nestárnoucího Iaga Aspase. Barcelona navíc stále nemůže počítat s brankářskou jedničkou Ter Stegenem, Umtitim, Firpem a Todibem. Skvělou formu hodlá potvrdit Ansu Fati. Lionel Messi se v týdnu pokoušel uklidnit spory s vedením, aby se tým mohl soustředit jen na fotbal.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace